X

Λαπαβίτσας: Από το 3% γίναμε κυβέρνηση ως αντιμνημονιακοί

Είμαστε οι μόνοι που δεν χαϊδεύουν αυτιά και γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού θέλει αντιμνημονιακή πολιτική.

Ant1news

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σχολιάζοντας την στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα του 3% έγινε κυβέρνηση γιατί ο κόσμος πίστεψε ότι είχε αντιμνημονιακή βάση.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των θέσεων του επισημαίνοντας ότι, «οι μόνοι που δεν χαϊδεύουν αυτιά είμαστε εμείς, η αντιμνημονιακή πλευρά, αφού δεν κρύβουμε ότι η πορεία που θέλουμε θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη περίοδο, την οποία δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε χρονικά αλλά η διεθνής εμπειρία λέει ότι θα διαρκέσει μερικούς μήνες.

Σίγουρα αυτό πρέπει να προσδιοριστεί καλύτερα. Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο, το κλειδί δεν έιναι η λύση. Σίγουρα στην αρχή θα έχουμε μία ταχεία αποτίμηση αν πούμε όχι στην Ευρώπη»

Ο κ. Λαπαβίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ επισήμανε επίσης ότι, «είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή είναι αντιμνημονιακή».

Επιστρέφοντας στο σχόλιο του για την αναπτυξιακή προοπτική υποστήριξε, «μόνο στην Ασία υπάρχει η αναπτυξιακή πολιτική. Η Ευρωπη είναι μια γερασμένη ήπειρος χωρίς ανάπτυξη. Η αναπτυξιακή πολιτική που χρειαζόμαστε δεν είναι η ανάπτυξη που πρεσβεύει το μνημόνιο ή η ΕΕ.

Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού θέλει αντιμνημονιακή πολιτική με πολιτική ανάπτυξης. Θέλει όμως να νιώσει ότι αυτοί που θα εκφέρουν αυτόν τον λόγο θα έχουν και αξιοπιστία».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κόμματος που θα εκφράζει την αντιμνημονιακή πολιτική ο κ. Λαπαβίτσας είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ένα κόμμα αλλά η δημιουργία ενός μετώπου, «η Ελλάδα χρειάζεται συνασπισμό για να εκφραστεί το όχι».