X

Τα επόμενα βήματα: Διερευνητικές εντολές και εκλογές με λίστα

Υπηρεσιακή κυβέρνηση θα οριστεί μετά τις διερευνητικές εντολές που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι εκλογές δε θα γίνουν με σταυροδοσία.

Ant1news

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταφέρεται το επίκεντρο των εξελίξεων μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της Κυβέρνησης, καθώς ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Οι διερευνητικές εντολές προς τους πολιτικούς αρχηγούς αποτελούν ωστόσο μία τυπική διαδικασία, καθώς είναι μαθηματικά αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης υπό τις παρούσες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, δηλαδή στον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η σκυτάλη φυσιολογικά θα περάσει στον υπόδικο αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαναν τις τελευταίες ώρες ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, κατόπιν συνεννοήσεων, να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν και να μην υπάρξουν χρονοτριβές.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποφασίσει την διάλυση της Βουλής, για να ακολουθήσει ο σχηματισμός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυροδοσία.