X

Σε προεκλογικό «πυρετό» η Αριστερή Πλατφόρμα

Σύσκεψη στη Βουλή με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Εν αναμονή ανακοίνωσης από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις επόμενες κινήσεις του.

Ant1news

"Πυρετώδεις" φαίνεται ότι είναι προετοιμασίες στην «Αριστερή Πλατφόρμα» μετά τις πληροφορίες για πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το ενδιαφέρον, εκτός από το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στρέφεται και στη δήλωση που αναμένεται να κάνει σε λίγη ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανακοινώνοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Άλλωστε, ο κ. Λαφαζάνης βρέθηκε από νωρίς στη Βουλή κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας πραγματοποίησε μάλιστα τη δική του σύσκεψη με στελέχη της κίνησής του, στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Εισερχόμενος στη Βουλή, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως "θα τα δούμε όλα με την κυβέρνηση".

Εξάλλου, με δηλώσεις τους πολλά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως οι κ.κ Λεουτσάκος, Πετράκος και Χαραλαμπίδου, δείχνουν την «απόφαση» της κίνησης να επιχειρήσουν αυτόνομη πορεία.

Ο Στάθης Λεουτσάκος στο ερώτημα αν η Αριστερή Πλατφόρμα θα προχωρήσει στο μετασχηματισμό της σε πολιτικό κόμμα δήλωσε, «το μόνο που δεν θα κάνουμε είναι να υποταχθούμε και να πάμε στο σπίτι μας. Θα είμαστε ενεργοί με το λαό. Το ΌΧΙ χρειάζεται πολιτική έκφραση και θα είμαστε παρόντες».

Ερωτηθείσα εάν θα μπουν στην Βουλή και αν είναι έτοιμοι οι διαφωνούντες βουλευτές για μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η κα Χαραλαμπίδου τόνισε πως «εάν δουλέψουμε με συλλογικό τρόπο ο λαός θα επιβραβεύσει αυτή την στάση».