X

Διερευνητική εντολή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παραλάβει την εντολή. Σε λίγο θα κάνει δηλώσεις.

Ant1news



Περίπου στις 11:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρέλαβε την διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που ν’ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Η εντολή εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 00.07 (το βράδυ της Πέμπτης), με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά άμεσα και να ενημερώνει τον κ. Παυλόπουλο πως θα τιμήσει «την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που ν’ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα τόνισε χθες πως θα επισκεφθεί τον κ. Παυλόπουλο την Παρασκευή για να παραλάβει την εντολή, η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως ο κ. Μειμαράκης επεσήμανε στην απαντητική του επιστολή.