X

Νέο κόμμα ιδρύει η Αριστερή Πλατφόρμα

Σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος. Μέσα η Ζωή, εκτός ο Βαρουφάκης. Ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού ΚΟ.

Ant1news



Τις διαδικασίες για τη συγκρότηση ενός κόμματος-μετώπου «αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού, που θα κατέλθει στις εκλογές «για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων» ξεκινά από σήμερα η Αριστερή Πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ, μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και την απόφασή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

«Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο "Όχι" του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού», σχολίασε η Αριστερή Πλατφόρμα, με μία καυστική ανακοίνωσή της, και υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμά του «εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο, σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πηγές της Αριστερής Πλατφόρμας, από σήμερα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος, στο οποίο θα συμμετέχει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κίνηση αυτή θα έχει τη στήριξη ενός προσώπου μεγάλου διεθνούς βεληνεκούς, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, έχοντας μάλιστα περισσότερους από 17 βουλευτές.