X

Κουρουμπλής: Αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη

Αν δεν κάναμε τώρα εκλογές θα αναγκαζόμασταν σε έξι μήνες και τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ant1news

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ξεκαθάρισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να γίνει σεβαστό όποιο κι αν είναι, συμπεριλαμβάνοντας το ενδεχόμενο ο λαός να δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερων συμμαχιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και τελικά αναγκάστηκε να υλοποιήσει κάτι άλλο κι αυτό πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού, «Αν δεν το κάνει, θα αναγκαστεί να το κάνει μετά από έξι μήνες και θα είναι χειρότερα», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ότι αφορά τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας ο κ. Κουρουμπλής παρατήρησε, «δεν πρέπει κανείς να μπει στη λογική των συναισθημάτων, πρέπει να κρίνει με πολύ ψυχρή λογική τα πράγματα», και συμπλήρωσε, «είναι μια επιλογή, αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη».

«Αν ο ελληνικός λαός στις εκλογές αυτές αποφασίσει κάτι διαφορετικό, θα έχει δικαιώσει άλλους», έσπευσε να διευκρινίσει.

Σε ότι αφορά το μνημόνιο και την υλοποίηση του επεσήμανε ότι, «είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα», αλλά εστίασε σε διαφορές με τα προηγούμενα μνημόνια και αναφορικά με το χρέος και σε σχέση με το ότι δεν έπληξε τις συντάξεις.

Ο κ. Κουρουμπλής ολοκλήρωσε λέγοντας, «ο ελληνικός λαός δεν είναι σοφός μόνο όταν μας ψηφίζει αλλά και όταν μας καταψηφίζει», και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά θα μπορεί να πει στον ελληνικό λαό ότι ψήφισε το μνημόνιο εξασφαλίζοντας τρία χρόνια σταθερότητας και ότι τώρα δουλεύοντας σκληρά μπορεί να βγει από το τέλμα.