X

Ο γρίφος… της τρίτης διερευνητικής εντολής

Οι αναμενόμενες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών από την Αριστερή Πλατφόρμα αναμένεται να ανατρέψουν τα δεδομένα με την τρίτη διερευνητική εντολή.

Ant1news

Η πρόθεση του Μαξίμου να πάει σε εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα βρήκε ένα αιφνίδιο σύμμαχο από σπόντα…

Ο Πρωθυπουργός μετά την παραίτηση της κυβέρνησης παρέδωσε αμέσως την πρώτη διερευνητική εντολή που του έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να γίνει εφικτή η προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης παραλαμβάνει σήμερα την δεύτερη κατά σειρά διερευνητική εντολή και αναμένεται να κάνει χρήση του δικαιώματος του να εξαντλήσει τις πιθανότητες για σχηματισμό κυβέρνησης παρότι αυτό μοιάζει πολιτικά ανέφικτο.

Στη συνέχεια την διερευνητική εντολή θα έπρεπε να πάρει το τρίτο κόμμα στη Βουλή και με δεδομένο ότι η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι έχουν την ίδια κοινοβουλευτική δύναμη θα έπρεπε να πάρουν αμφότεροι την εντολή με τη σειρά που αναφέρθηκαν.

Στην περίπτωση αυτή και αν γινόταν χρήση του τριημέρου που προβλέπεται από το σύνταγμα σε κάθε περίπτωση λήψης της διερευνητικής εντολής, ήταν ορατός ο κίνδυνος να ανατραπεί ο χρονικός σχεδιασμός του Μαξίμου και να μετατεθεί ο χρόνος των εκλογών για τις 27 Σεπτεμβρίου ή ακόμα και για τις 4 Οκτωβρίου.

Οι διεργασίες όμως που γίνονται στην Αριστερή Πλατφόρμα για τη δημιουργία νέου κόμματος πρόσθεσαν ένα νέο δεδομένο στη διαδικασία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται από στιγμή σε στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται σε αυτήν να ανεξαρτητοποιηθούν και να προχωρήσουν στο σχηματισμό κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίηση 20-25 βουλευτών που θα ενταχθούν στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία έτσι θα είναι η Τρίτη δύναμη στη Βουλή και θα λάβει εκείνη την Τρίτη διερευνητική εντολή και είναι άγνωστο αν θα κάνει χρήση της ή όχι.