X

Κόλλιας: Οι εκλογές δεν πρέπει να επηρεάσουν την εφαρμογή του προγράμματος

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου επισημαίνει ότι από τις κάλπες μπορούν να προκύψουν οι απαιτούμενες συνεργασίες και συναινέσεις.

Ant1news

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας σε δήλωση του υποστηρίζει ότι οι πρόωρες εκλογές δεν πρέπει να επηρεάσουν την εφαρμογή του συμφωνηθέντος προγράμματος.

Άλλωστε μέσω αυτού του προγράμματος η χώρα μας θα λάβει 3 δις ευρώ τον επόμενο μήνα, εκ των οποίων σημαντικό μέρος θα κατευθυνθεί στην αγορά για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου:

Η παραίτηση της κυβέρνησης με στόχο τη διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την εφαρμογή του προγράμματος, που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Το Σεπτέμβριο η χώρα πρέπει να λάβει 3 δισεκατομμύρια ευρώ, η χορήγηση των οποίων προϋποθέτει την υλοποίηση συγκεκριμένων προαπαιτούμενων.

Αυτό το ποσό είναι σημαντικό να εκταμιευθεί έγκαιρα, καθώς θα κατευθυνθεί στην αγορά, μέσω της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Για το σκοπό αυτό, πρέπει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να συμφωνήσει και να διασφαλίσει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση.

Και αυτό μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη συμφωνία, ώστε στη συνέχεια, να προκύψουν από τις κάλπες οι απαιτούμενες συνεργασίες και ευρύτερες συναινέσεις, τις οποίες θεωρώ απαραίτητες για την έξοδο από την ύφεση και την κρίση.