X

Συνάντηση Μεϊμαράκη - Γεννηματά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της δεύτερης διερευνητικής εντολής. Στις 18:00 συνάντηση Μεϊμαράκη-Λαφαζάνη στην Βουλή.

Ant1news

Συνεχίζονται οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, με πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, το κατώφλι του γραφείου του στην Βουλή, πέρασε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ενώ για τις 18:00 ορίστηκε συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας της Λαϊκής Ενότητας.

Λίγο νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επιτέθηκε στην Κυβέρνηση, κατά την επίσκεψη του το πρωί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Προκόπη Παυλόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα.

 

Χθες ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση «όπως το χειρίστηκε ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή».Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν τώρα οι εκλογές και να γίνουν στο τέλος του χρόνου αφού θα σταθεροποιείτο η οικονομία. Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας και κοινωνικές συναινέσεις ακόμη και στη θεωρητική, όπως είπε περίπτωση, το Ποτάμι να είχε αυτοδυναμία, δεν θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, είχε ξεκαθαρίσει ότι προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, κάτι που επανέλαβε και μετά την χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.