X

Κρήτη: Λήστεψε τράπεζα, με "ταξί-αγκαζέ" για όχημα διαφυγής

Σάλος από τις αποκαλύψεις για τον ληστή της τράπεζας στο Ηράκλειο που έφυγε με 10.000 ευρώ.

Ant1news



Αίσθηση ακόμη και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο ληστής με το ταξί που "χτύπησε" στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην Ένωση Πεζών.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο ληστής μίσθωσε ταξί για να τον μεταφέρει στην τράπεζα, όπου και έκανε την ένοπλη ληστεία. Όσο εκείνος άρπαζε τα περίπου 10.000 ευρώ, ο οδηγός περίμενε ανυποψίαστος τον πελάτη της κούρσας, έξω από το τραπεζικό κατάστημα, στην περιοχή των Πεζών.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο παράξενος ληστής επιβιβάστηκε στο ταξί από το Βενιζέλειο νοσοκομείο και μετά την ληστεία αποβιβάστηκε κοντά στο Χουδέτσι. Η κατάθεση του ταξιτζή, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στον πυρήνα της προανάκρισης θεωρείται σημαντική, ακόμα και για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Όσο για τη μεθοδολογία του ληστή, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι μάλλον πηγαίνει... γυρεύοντας, δεδομένου ότι αφήνει τα ίχνη του παντού. Δεν είναι μόνο το υλικό από την κάμερα ασφαλείας, καθώς φορούσε μόνο τα γυαλιά ηλίου. Δεν χρησιμοποίησε ούτε κουκούλες, ούτε καπέλα, ούτε γάντια...