X

Η Ζωή καλεί ξανά τον Στουρνάρα στη Βουλή

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλεί την ερχόμενη Τρίτη τον διοικητή της ΤτΕ η Πρόεδρος της Βουλής. Απόψε η διάσκεψη των Προέδρων, μετά την χθεσινή αναβολή λόγω μη απαρτίας.

Ant1news

Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προγραμμάτισε για την Τρίτη 25 Αυγούστου η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να εξεταστεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για την υπόθεση της Siemens.

Με απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η κ. Κωνσταντοπούλου καλεί στη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής, ενώ με άλλο έγγραφό της καλεί τον κ. Στουρνάρα στη συνεδρίαση.

Στο μεταξύ, για σήμερα το βράδυ συγκάλεσε, εκ νέου, τη διάσκεψη των προέδρων η  Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την απόφαση για την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας.

Στη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση επέλεξαν να μην παραστούν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, Το Ποτάμι, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ αντίθετα παρέστησαν εκπρόσωποι της «Λαϊκής Ενότητας», όπως ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ως εκ τούτου η συνεδρίαση ξεκίνησε σε άδεια αίθουσα, με αποτέλεσμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου να την αναβάλλει και να την επαναπροσδιορίσει για την Κυριακή το βράδυ στις 20:00. Ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους δεν παρέστησαν κάνοντας λόγο για μεθόδευση αντιδημοκρατική.