X

Συνάντηση με τον Τσίπρα ζήτησε ο Μεϊμαράκης

Αρνήθηκε την συνάντηση ο Πρωθυπουργός κρίνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για σχηματισμό κυβέρνησης απο την παρούσα Βουλή.

Ant1news

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσπάθησε σήμερα το πρωί να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να έχει συνάντηση στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Μεϊμαράκης πήρε τηλέφωνο τον κ. Τσίπρα αλλά εκείνος δεν απάντησε και στη συνέχεια του έστειλε γραπτό μήνυμα. Όταν δεν έλαβε απάντηση ούτε σε αυτό επικοινώνησε με το πρωθυπουργικό γραφείο και ενημέρωσε για την πρόθεση του να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης προτίθεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με τον Γραμματέα του ΚΚΕ, ενώ ήδη έχει πραγματοποιήσει ραντεβού με τον κ. Θεοδωράκη, την κα. Γεννηματά και τον κ. Λαφαζάνη.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπάρχει περιθώριο να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε και θα την επιστρέψει είτε σήμερα το βράδυ είτε αύριο το πρωί που εκπνέει η τριήμερη προθεσμία προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να την παραδώσει στον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αρνητική απάντηση απο Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός απάντησε στις κλήσεις του κ. Μεϊμαράκη αλλά αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του στο πλαίσιο της διερευνητικης εντολής, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης απο την  παρούσα Βουλή και για το λόγο αυτό ό ίδιος παρέδωσε αμέσως την εντολή.

Συμπλήρωσε όμως ότι αν ο κ. Μεϊμαράκης επιθυμεί συνάντηση για άλλο λόγο έξω από το πλαίσιο της διερευνητικής εντολής είναι διατεθειμένος να τον συναντήσει.