X

Επιστρέφει τη διερευνητική εντολή ο Μεϊμαράκης

Στον ΠτΔ μετέβη ο Μεϊμαράκης. Περνάει στον Λαφαζάνη η διερευνητική εντολή. Σε αναβρασμό τα κομματικά επιτελεία. Διαμάχη Μαξίμου – ΝΔ για το «όχι» του Τσίπρα.

Ant1news

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο γίνεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή που έλαβε την περασμένη Παρασκευή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση» είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μεϊμαράκης.

Η "σκυτάλη" θα περάσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος θα λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, τον χρόνο της οποίας (τρεις ημέρες) σκοπεύει -όπως έχει δηλώσει- να εξαντλήσει, έχοντας συναντήσεις και επαφές, πέραν των πολιτικών αρχηγών, με εκπροσώπους της αγοράς, συνδικαλιστικούς φορείς κτλ.

 

Την ίδια ώρα τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αναβρασμό ενόψει της προκήρυξης εκλογών.

Η εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στις 12:00 το μεσημέρι.

Το μεσημέρι της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε πολύωρη σύσκεψη των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με κομματικά στελέχη για τον καθορισμό της προεκλογικής τακτικής.

Το απόγευμα της Κυριακής στην Βουλή, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είδε τον Αλέκο Αλαβάνο, με τον οποίο και συμφώνησαν να συμπορευτούν στις επικείμενες εκλογές.

Νέα διαμάχη Μαξίμου – ΝΔ για το «όχι» του Τσίπρα

Νέα διαμάχη μεταξύ Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντήσει τον Βαγγέλη Μειμαράκη, μετά από αίτημα του τελευταίου στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που του ανατέθηκε από τον ΠτΔ.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναζήτησε το πρωί της Κυριακής τηλεφωνικά τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς όμως να κατορθώσει να συνομιλήσει με τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό.

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός απάντησε στις κλήσεις του κ. Μεϊμαράκη, αλλά αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του,  καθώς σύμφωνα με συνεργάτες τους, ο Αλέξης Τσίπρας κρίνει ότι είναι αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και γι’ αυτό άλλωστε ο ίδιος παρέδωσε αμέσως την εντολή που του δόθηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υπογράμμιζαν πάντως ότι ο κ. Τσίπρας είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά όχι στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, βλέποντας πίσω απο τέτοιες πρωτοβουλίες, τεχνάσματα για την καθυστέρηση προκήρυξης των εκλογών.

Μετά την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα για μια τέτοια συνάντηση, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι λειτουργεί με καθεστωτική αντίληψη, ειδικά την τελευταία περίοδο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «έχει μείνει στο χθες».

Τις αιχμές της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε αναπάντητες το Μαξίμου. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τα «πυρά» της Συγγρού, κατηγόρησαν τον κ. Μεϊμαράκη για «σκόπιμα ψεύδη και "πρακτικές του χθες"».

"Συστήνουμε στο συντάκτη της τελευταίας ενημέρωσης από το Μαξίμου να μελετήσει τις δικές του προηγούμενες άτυπες ενημερώσεις. Εάν το είχε πράξει, δεν θα τολμούσε να μιλήσει για ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας", ανταπάντησαν κύκλοι της ΝΔ, τονίζοντας πως "αυτός που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας".