X

Υπηρεσιακή κυβέρνηση την Παρασκευή και εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Όλα δείχνουν ότι την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και την Παρασκευή θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. Κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ant1news

Ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα των εκλογών οι οποίες κατά πάσα πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα το πρωί εκπνέει το τριήμερο και ο κ. Μεϊμαράκης επιστρέφει την διερευνητική εντολή αφού όπως ήταν αναμενόμενο απέβησαν άκαρπες οι προσπάθειες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Η διερευνητική εντολή θα περάσει στα χέρια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος - όπως έχει δηλώσει - θα εξαντλήσει με τη σειρά του το τριήμερο που μπορεί να την κρατήσει, έχοντας επαφές με κοινοβουλευτικά πρόσωπα αλλά και εκπροσώπους και φορείς, εκτός Βουλής.

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θα εξαντλήσει το χρόνο που δικαιούται και θα επιστρέψει την εντολή την Πέμπτη, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιχειρήσει μια τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, είτε συγκαλώντας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είτε προχωρώντας σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους.

Εφόσον δεν προκύψει τίποτα κι από τις πρωτοβουλίες του κ. Παυλόπουλου, επόμενο βήμα είναι ο ορισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο τότε οι κάλπες θα στηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εξέφρασε την Κυριακή την εκτίμησή της ότι οι εκλογές είναι εφικτό να διενεργηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.