X

Στρατούλης: Θα συγκρουστούμε με την ευρωζώνη αν χρειαστεί

Θα εξαντλήσουμε το χρονικό περιθώριο της διερευνητικής εντολής. Η συνέπεια των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας είναι διαχρονική, τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Ant1news

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, ανακοίνωσε ότι τη διερευνητική εντολή που θα παραλάβει σήμερα ο κ. Λαφαζάνης θα την κρατήσει και τις τρεις μέρες που δικαιούται.

«Για να κουβεντιάσουμε με πολιτικές δυνάμεις και να κάνουμε ανταλλαγή απόψεων για το ποια κυβέρνηση πρέπει να προκύψει για τη χώρα και κυρίως με κοινωνικούς φορείς που θα δούμε, ώστε να είναι πιο ενήμερος ο λαός και για το τρίτο μνημόνιο και για το αν υπάρχουν άλλες προτάσεις», διευκρίνισε ο κ. Στρατούλης.

Δεν δίστασε όμως να παραδεχθεί ότι επί της ουσίας και «με βάση τις πολιτικές δυνάμεις που έχουμε στη Βουλή και τις θέσεις που έχουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα θέλαμε εμείς δεν μπορεί να προκύψει».

Ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο MEGA κι απαντώντας στο ερώτημα σε τι διαφοροποιούνται οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας από την πολιτική της ηγεσίας που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε, «οι 25 ότι λέγαμε προεκλογικά και όταν ήμασταν υπουργοί τα λέμε και τώρα. Η συνέπεια μας είναι διαχρονική».

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως στόχος τους είναι να κυβερνήσουν και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ακύρωση μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, δίκαιη φορολογία και αποκατάσταση κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων συμπληρώνοντας πως αν χρειαστεί «θα συγκρουστούμε με την ευρωζώνη».

Ο κ. Στρατούλης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση γενικότερα και στον Πρωθυπουργό ειδικότερα λέγοντας, «ο πρωθυπουργός την κρίσιμη στιγμή επέλεξε να μην πάει στην εναλλακτική λύση. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση ψήφισαν το μνημόνιο ακύρωσε το προεκλογικό πρόγραμμα».

Τέλος ο κ. Στρατούλης απηύθυνε προσκλητήριο τόσο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και στο Μανόλη Γλέζο.