X

Ο δημιουργός της «πετρωμένης γοργόνας» κατέστρεψε το έργο του με βαριοπούλα

Η πασίγνωστη γοργόνα στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής είναι πλέον παρελθόν… Καταστράφηκε από τον ίδιο τον δημιουργό της επειδή του επέβαλαν πρόστιμο!

Ant1news

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Η διάσημη «πετρωμένη γοργόνα» του Διονύση Καρυπίδη δεν κοσμεί πλέον την ακτή Πορτοκάλι στις Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, καθώς ο ίδιος ο καλλιτέχνης κατέστρεψε με βαριοπούλα το έργο του.

Ο ταλαντούχος γλύπτης και γυμνιστής είχε δημιουργήσει τη γοργόνα το 1997 ωστόσο τώρα του επιβλήθηκε πρόστιμο 531 ευρώ, με την αιτιολογία πως «κατέστρεψε το φυσικό τοπίο» με την κατασκευή της γοργόνας, που έχει προσδώσει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην παραλία.   

Ο ίδιος, ο δημιουργός είχε στείλει επιστολή από τις 3 Μαρτίου του 2014, λέγοντας στον δήμαρχο Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιο, πως αν ο δήμος επιμείνει στην είσπραξη του προστίμου θα το πληρώσει όμως μετά θα καταστρέψει την γοργόνα, κάτι τελικά που έκανε την περασμένη Παρασκευή.

 

 

Πάντως, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ στη συνέχεια και σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr o δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, το πρόστιμο δεν επιβλήθηκε για στον κ. Καρυπίδη για την κατασκευή της γοργόνας, αλλά λόγω παράνομης κατασκήνωσης στις Καβουρότρυπες.

Σημειώνεται ότι χαρακτηριστικό της παραλίας είναι και η ύπαρξη και γυμνιστών, κυρίως στο συγκεκριμένο σημείο της κατεστραμμένης πλέον γοργόνας.

Οι επιστολές του κ. Καρυπίδη στον δήμαρχο Σιθωνίας, όπως τις δημοσιεύει το sithonianews.blogspot.gr: