X

Σειρά νέων επαφών σήμερα για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Το μεσημέρι νέα συνάντηση με Μεϊμαράκη. Επαφές και με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων. Στο "κενό" η προσπάθεια να συναντηθεί με Τσίπρα.

Ant1news

Με νέες επαφές θα συνεχίσει σήμερα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τις πολιτικές του πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει στα χέρια του.

Στις 15:30 θα συναντηθεί εκ νέου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ προηγουμένως θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Χθες πάντως η προσπάθεια του κ. Λαφαζάνη να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα έπεσε στο κενό, καθώς ο Πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά στο σχετικό αίτημα από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας επανέλαβε αυτό που είχε πει και στον κ. Μεϊμαράκη, ότι δεν υπάρχψει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Σε ότι αφορά τις άλλες προτάσεις που ο κ. Λαφαζάνης του έθεσε ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι θα τις συζητήσει ευχαρίστως μαζί του αλλά όχι στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Ο κ. Λαφαζάνης δεν έκρυψε την δυσφορία του θεωρώντας ότι μια συνάντηση μεταξύ των δύο αντρών ήταν επιβεβλημένη στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών. Μάλιστα η Λαϊκή ενότητα δημοσιοποίησε και την πρόταση που θα κατέθετε στον πρωθυπουργό για καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, προτάσεις που άλλωστε αποτελούσαν και προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης τάχθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, όπως επίσης και υπέρ της πρότασης Λαφαζάνη για εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου, μετά τη χθεσινή συνάντηση των δύο αντρών.

Την ίδια στιγμή στη Λαϊκή Ενότητα βλέπουν με  καλό μάτι τις μαζικές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, μελών Νομαρχιακών του Επιτροπών προσδοκώντας ότι κάποια από αυτά τα στελέχη θα προσεγγίσουν πλέον τη Λαϊκή Ενότητα, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα όπως η χθεσινή παραίτηση του Γραμματέα  του Κόμματος, Τάσου Κορωνάκη.

Πάντως χθες η Λαϊκή ενότητα κέρδισε μια μάχη εντυπώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου στις εκλογές του 2012, Λυκ Μελανσόν, ο οποίος προσέγγισε το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ασκώντας κριτική στον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο του, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ότι αφορά το σημερινό πρόγραμμα του κ. Λαφαζάνη στις 10:30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ΓΕΝΟΠ, ΟΜΥΛΕ΅, ΟΣΥΠΑ, ΠΟΣ, ΟΜ ΕΥΔΑΠ, Επιτροπή Ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ, Επιτροπή Αγώνα Αεροδρομίου Ελληνικού.

Στις 13:30 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σύλλογος Μισθωτών Μηχανικών, ΠΟΘΑ.

Στις 18:00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού, Πανελλήνιος Σύλλογος Κτηνοτρόφων.

Ενώ στις 19:00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΣΒΕΕ.