X

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας κάνει εκλογές για να «δραπετεύσει»

Ο Πρωθυπουργός κρύβει την αλήθεια και δεν λέει στο λαό για τα εξοντωτικά μέτρα που τον περιμένουν υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον ότι κάνει εκλογές οι οποίες είναι επιζήμιες για τον τόπο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά του προβλήματα και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, «θα κάνουμε εκλογές για να φύγει η Κωνσταντοπούλου;».

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ακόμα και τώρα η χώρα μπορεί να αποφύγει τις εκλογές και την Παρασκευή στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών να βρεθεί μια λύση και να βγει μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτη την απόφαση του Πρωθυπουργού να αρνηθεί να δει τόσο εκείνον όσο και τον κ. Λαφαζάνη στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που έλαβαν, όπως επίσης και τη διαρροή από το Μαξίμου ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα παραστεί την Παρασκευή στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τόσο στον Πρωθυπουργό ειδικότερα αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα αν «έχουν τυφλωθεί από αλαζονεία».

Αποκάλυψε δε ότι το non paper του Μαξίμου λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών στο οποίο αναφερόταν ότι είχε ενημερωθεί ο ίδιος και είχε δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής ήταν απολύτως ψευδές.

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προέτρεψε τους πολίτες να μην οδηγηθούν στις κάλπες με βάση το θυμικό τους, κάτι που έκαναν τον Ιανουάριο του 2015 και το πλήρωσε η χώρα ακριβά.

Επίσης κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό κι ότι υπάρχουν «ουρές» στη συμφωνία, που έχει αποκρύψει από τους πολίτες, όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό και στους εφαρμοστικούς νόμους.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο κ. Τσίπρας κάνει τις εκλογές γιατί θέλει να φύγει… και τόνισε με έμφαση ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μην επιθυμεί τις εκλογές αλλά θα τις κερδίσει.