X

Μητρόπουλος: Το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου θα το βρει ο λαός μπροστά του

"Αυτό το φαινόμενο θα το έχει παρών ο ελληνικός λαός αρκετά χρόνια", τονίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ant1news

Φαινόμενο μόνιμο, διαρκές, με  ένταση και διάρκεια χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι αν κάποιοι νομίζουν ότι μέσα από την ανάδειξη γραφικών στοιχείων των πρωτοβουλιών θα ξεμπερδέψουν με το φαινόμενο αυτό, πρώτοι αυτοί που το ανέδειξαν, το ενίσχυσαν, το μετεώρισαν, είναι γελασμένοι.

«Υπό αυτή την έννοια, θεωρώ ότι θα το βρει ο λαός το πολιτικό φαινόμενο Κωνσταντοπούλου μπροστά του τα προσεχή χρόνια. Τα στοιχεία είναι τέτοια. Τα φαινόμενα τα πολιτικά, τα οποία έχουν διάρκεια, ένταση κι εμβέλεια πανελλήνια», δήλωσε στο Βήμα Fm ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν συμφωνεί με αυτού του είδους τα πολιτικά φαινόμενα…

«Σε κάθε περίπτωση, για την επιλογή, δεν λέω: υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που την έβαλε εκεί. Δεν μπορώ να το κρίνω (αν ήταν ατυχής επιλογή). Γιατί κι εμένα ήταν επιτυχής που έχω καθημερινό άγχος να ανταποκριθώ ως αναπληρωτής της, γιατί εκεί με όρισε ο πρωθυπουργός», είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος και πρόσθεσε:

«Δεν συμφωνώ με όλα αυτά (σ.σ.: την αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) και γι’ αυτό δεν μετέχω σε όλες τις πρωτοβουλίες. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι κάποιες πρωτοβουλίες της, άσχετα αν σχολαστικά ερμηνεύει τον κανονισμό και το Σύνταγμα, είναι στα όρια της συνταγματικότητας. Επιλογές στην ουσία του πρώτου θεσμικού παράγοντα, αν ήταν σωστή επιλογή. Αυτή ήταν η επιλογή του, αυτά εισπράττει τώρα. Έτσι μετεξελίχθη το φαινόμενο. Αυτά τα στοιχεία που περιέγραψα έχει. Αυτό το φαινόμενο θα το έχει παρών ο ελληνικός λαός αρκετά χρόνια».