X

Η πιθανότερη υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ποιά ονόματα «παίζουν» για τη συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να ορκιστεί την προσεχή Παρασκευή.

Ant1news


Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου εκτιμάται πως θα είναι η πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που πιθανότατα θα ορκιστεί την Παρασκευή.   

Υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και εκ των διαπραγματευτών με τους δανειστές.

Υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως ανέφερε στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Την ευθύνη των εκλογών, που φαίνεται πως θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβριου, θα έχει, ως υπουργός Εσωτερικών, ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης. Υπουργός Άμυνας θα οριστεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ιωάννης Γιάγκος και υπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όπως γράφουν τα parapolitika.gr.

Ωστόσο, ΝΔ, ΛΑΕ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον ΠτΔ σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών πριν από τη συγκρότηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.