X

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές παραιτήσεις 53 μελών της Κεντρικής Επιτροπής

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. 53 μέλη της ΚΕ προσχωρούν στην Λαϊκή Ενότητα. Δήλωση στήριξης από την «Πλατφόρμα 2010».

Ant1news

Όσο κι αν ήταν αναμενόμενη, η μαζική παραίτηση 53 μελών της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - οι οποίοι συνυπογράφουν επιστολή με την οποία επιτίθενται στην ηγεσία του κόμματος – δεν παύει να είναι εντυπωσιακή, δείγμα του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στο εσωτερικό του.

Ταυτόχρονα με την παραίτηση τους οι αποχωρήσαντες δηλώνουν ότι προσχωρούν στη Λαϊκή Ενότητα, μέσα από τις γραμμές της οποίας θα αγωνιστούν για την υπεράσπιση του «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος:

Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.

Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.

Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ως μέλη της ΚΕ , δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα - που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.

Τα ονόματα των παραιτηθέντων

Αζούδης Θόδωρος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Αμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα
Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμίροβιτς Μαρία
Γαβρίλης Γιώργος
Δελημήτρος Κώστας
Δερμετζόγλου Σοφία
Διακάκη Μαρία
Δούκας Γιάννης
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Θανοπούλου Κατερίνα
Θεοδόση Αυγή
Καλομοίρης Γρηγόρης
Καλύβης Αλέκος
Κανταράς Τάσος
Κολοβός Γιάννης
Κοντός Δημήτρης
Κοσμάς Πάνος
Κουβελάκης Στάθης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λεουτσάκος Στάθης
Μάρταλης Σωτήρης
Μαυρόπουλος Τάσος
Μπαδογιάννης Άκης
Μπελαντής Δημήτρης
Μπόλαρη Μαρία
Μπόλας Μάξιμος
Μπούκας Κώστας
Ναθαναηλίδου Κωνσταντίνα
Νταβανέλος Αντώνης
Ουζουνίδου Ευγενία
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χρήστος
Παπαμιχαλοπούλου Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πριμηκήρης Βασίλης
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος
Σουλτανίδου Χριστίνα
Σπανού Δέσποινα
Σπηλιοπούλου Μάγδα
Στρατούλης Δημήτρης
Συράκου Σταυρούλα
Τόλιος Γιάννης
Φοντάνας Γιάννης
Φραγκιαδάκη Μαρία
Φράγκου Λία
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χαρίσης Γιώργος
Χουντής Νίκος
Ψαρρέα Ελένη

Δήλωση στήριξης από τους "προεδρικούς"

Με κείμενο που συνυπογράφουν 14 στελέχη της, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «Πλατφόρμα 2010» εκφράζει τη στήριξη της στο «εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα κράτησε τη χώρα ζωντανή και δρομολόγησε την έξοδο της χώρας από τις συμπληγάδες της κρίσης».

«Απέναντι στην ανερμάτιστη πολιτική της λεγόμενης "ρήξης", του "όλα ή τίποτα", στο χάος και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, απέναντι στο σφετερισμό και τη διαστρέβλωση του "ΟΧΙ", εμείς τα στελέχη της "ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ 2010" στηρίζουμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση», τονίζει η Πλατφόρμα 2010. Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι στο χέρι της αυριανής κυβέρνησης - που πιστεύουμε ότι θα είναι εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Α. Τσίπρα - να τεθεί σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης».

Το κείμενο υπογράφουν οι: Γιάννης Μπαλάφας (β' αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος ΚΕ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (βουλευτής Β' Θεσ/νίκης), Δημήτρης Παπαδημούλης (ευρωβουλευτής), 'Αγγελος Μανταδάκης (μέλος ΚΕ), Κώστας Ζαχαριάδης (μέλος ΚΕ), Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτής Αχαΐας), Παναγιώτης Ρήγας (μέλος ΚΕ και ΠΓ), Χρήστος Στάικος (μέλος ΚΕ), Δημήτρης Σεβαστάκης (βουλευτής Σάμου-Ικαρίας), Ιφιγένεια Καμτσίδου (μέλος ΚΕ), Νίκος Συρμαλένιος (βουλευτής Κυκλάδων), Ρία Καλφακάκου (μέλος ΚΕ), Δημήτρης Μπίρμπας (στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ), Πάνος Σκουρολιάκος (βουλευτής Υπ. Αττικής).