X

Στη Λαϊκή Ενότητα ο Γιώργος Ρωμανιάς

Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε επίσης ο Τάσος Μαυρόπουλος ενώ ο Αποστόλης Καψάλης δημοσιοποίησε την στήριξη του στο κόμμα.

Ant1news

Στη Λαϊκή Ενότητα προσχώρησε ο πρώην γενικός γραμματέας κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη επέλεξε να προσχωρήσει στον σχηματισμό αυτό καθώς «κανείς από τους βουλευτές που ανήκουν στη Λαϊκή Ενότητα δεν έχει ψηφίσει ποτέ κανένα μνημόνιο».

«Κανείς δεν υποτάχθηκε από τους βουλευτές αυτούς, όλοι έμειναν πιστοί στη συνείδησή τους. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον αγώνα, των οποίο κάνουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ρωμανιάς έκανε λόγο για «απίστευτη βαρβαρότητα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης» που δημιούργησε το τρίτο μνημόνιο σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων, κάτι που, όπως είπε, ο κόσμος θα αντιληφθεί στη συνέχεια.

«Αυτή η βαρβαρότητα, η οποία έχει απ’ όλα μέσα, έχει μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Μάλιστα, ειδικά για τις επικουρικές οδηγεί στη σταδιακή κατάργησή τους. Έχει αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, έχει τερατώδεις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, έχει περιορισμούς στην κρατική χρηματοδότηση. Κυρίως δηλαδή οδηγεί στην ολοσχερή κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να την ανατρέψουμε» συμπλήρωσε.

Τέλος, εξήγησε ότι μόνο μέσω της Λαϊκής Ενότητας μπορεί να ανατραπεί «το έργο της βαρβαρότητας» και να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. 

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Λαϊκή Ενότητα και για μένα προσωπικά και για τον Δημήτρη Στρατούλη, ότι ο Γιώργος Ρωμανιάς αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα που δίνουμε ενόψει των εκλογών ενάντια στα μνημόνια και για να αλλάξουμε την πορεία αυτής της χώρας» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νέες προσχωρήσεις στην Λαϊκή Ενότητα

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που είχε στα χέρια του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τάσο Μαυρόπουλο και με τον πρώην Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αποστόλη Καψάλη, οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους λόγω της υπογραφής του Μνημονίου από την κυβέρνηση όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κ. Μαυρόπουλος προσχώρησε στην Λαϊκή Ενότητα, ενώ ο κ. Καψάλης δημοπσιοποίησε την στήριξη του στο νεοσυσταθέν κόμμα. Αυτό έγινε γνωστό με νεότερο Δελτίο Τύπου του κόμματος γιατί στα αρχικό είχε ανακοινωθεί η προσχώρηση στη Λαϊκη Ενότητα και των δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών.