X

«Πυρετός» διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ο κ. Παυλόπουλος ολοκλήρωσε τις τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. "Κλειδώνουν" τα ονόματα των υπουργών της υπηρεσιακής.

Ant1news

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή που δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς, η οποία κατέστη άκαρπη όπως ήταν αναμενόμενο. Επόμενο βήμα η συνεννόηση του προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να διαπιστωθεί η αδυναμία σχηματισμού νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στις κάλπες.

Η παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον κ. Λαφαζάνη στον κ. Παυλόπουλο, συνοδεύτηκε από αιχμές για εκτροπές και μη τήρηση των συνταγματικών διαδικασιών από τον κ. Λαφαζάνη και την ενοχλημένη απάντηση του Προέδρου που διαβεβαίωνε για τήρηση των συνταγματικών επιταγών.

Όλα δείχνουν όμως ότι ο κ. Παυλόπουλος θα προχωρήσει σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την άρνηση των, Τσίπρα, Καμμένου και Κουτσούμπα να παρευρεθούν σε μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών κόντρα στην επιθυμία των υπολοίπων.

Η διαδικασία αυτή – των τηλεφωνικών επαφών – θα είναι σύντομη και αναμένεται να κρατήσει λιγότερο από ώρα έτσι ώστε το βράδυ να περάσουμε στην επόμενη φάση που είναι η ορκωμοσία της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού που θα είναι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Ταυτόχρονα εξελίσσονται πυρετώδεις διεργασίες για να βρεθούν τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση ως υπουργοί και ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των, Χουλαράκη, Μολυβιάτη, Μανιτάκη και Ρουπακιώτη. Η ορκομωσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Κι ενώ η προεκλογική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει επίσημα, τα κόμματα έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και οι επικεφαλής τους έχουν ξεκινήσει τις εμφανίσεις και τις ομιλίες τους.

Χθες ο κ. Τσίπρας έδωσε την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στην οποία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αισθάνεται άνετα να δώσει στον λαό το λόγο να τον κρίνει για όσα πέτυχε και για όσα δεν πέτυχε.

Σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ υπογράμμισε ότι «Ο Τσίπρας μας έσκαβε το λάκκο την ώρα που τον στηρίζαμε» και παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα του για την εκλογική νίκη του κόμματος του.