X

Κι άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαϊκή Ενότητα

Φυλλορροούν τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες παραιτήσεις από τα κομματικά όργανα.

Ant1news

Διαστάσεις επιδημίας έχει αρχίσει να λαμβάνει η μαζική αποχώρηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τους κομματικούς μηχανισμούς του, με τους περισσότερους εξ αυτών να προσχωρούν στη νεοσυσταθείσα Λαϊκή Ενότητα.

Με επιστολή του ο Κωστής Δερμιτζάκης ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής Λασιθίου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την προσχώρηση του στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφέροντας μεταξύ άλλων, «Αυτές τις κρίσιμες ώρες που υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να μπει ο λαός στη γωνία η πολύ σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας της Λαϊκής Ενότητας, ενός αντιμνημονιακού Πατριωτικού μετώπου δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο. Συμμετέχω με ενθουσιασμό και στρατεύομαι σ’ αυτόν τον αγώνα που θα έχει συνέχεια. Δεν θα είναι μόνο για τις εκλογές».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Δερμιτζάκης είχε διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, στις τρεις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή ψηφίζοντας άλλοτε «Όχι» κι άλλοτε παρών. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος με το κόμμα του στις επερχόμενες εκλογές και χθες προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ανακοινώνοντας την προσχώρηση του στη Λαϊκή Ενότητα.

«Αιμορραγούν» οι Νομαρχιακές Επιτροπές

Κατά δεκάδες τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνουν με επιστολές τους τις παραιτήσεις από τις θέσεις τους. 24 συνολικά μέλη παραιτήθηκαν από την Νομαρχιακή Α’ Θεσσαλονίκης χθες με τους 15 να δηλώνουν την προσχώρηση τους στη Λαϊκή Ενότητα.

Ενδεικτικά  από τις ΝΕ και τις ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποχωρήσει τις τελευταίες ώρες 10 στελέχη από την Α’ Αθηνών, 19 από τα Ιωάννινα, 5 από το Ηράκλειο,8 από τη Μαγνησία,3 από την Αιτωλοακαρνανία,16 από την Πρέβεζα, 7 από την Άρτα, 45 από την Πιερία, 9 από την Πάτρα, 62 από τα Τρίκαλα,13 από την Κορινθία,11 από την Μεσσηνία και εκατοντάδες ακόμα από άλλες περιοχές της χώρας.