X

Κουτσούμπας: Συνυπεύθυνοι για το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή ενότητα

Ο ΓΓ του ΚΚΕ επικέντρωσε τα «βέλη» της κριτικής του στη Λαϊκή Ενότητα κατηγορώντας την ότι πάει να κοροϊδέψει τον κόσμο.

Ant1news

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστήριξε ότι οι εκλογές γίνονται για να σχηματιστεί μετά από αυτές μια κυβέρνηση συνεργασίας με τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Όπως φάνηκε και χθες το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, ο κ. Κουτσούμπας έχει βάλει στο «κάδρο» των πολιτικών του επιθέσεων το νεοσυσταθέν κόμμα της Λαϊκής Ενότητας εξίσου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ονομάζοντας το ως ΣΥΡΙΖΑ Νο2.

Σε σημερινή του συνέντευξη στο MEGA, υποστήριξε πως, «το πραγματικό ερώτημα και δίλημμα είναι εάν θα υπάρξει μία σχεδιασμένη ανάπτυξη για το συμφέρον του λαού ή μια ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος».

Παράλληλα χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ως «δυσβάσταχτο» και «παγίδα» και κατηγόρησε την Λαϊκή Ενότητα ότι «πήραν αριστερά ριζοσπαστικά συνθήματα και τα ξεπουπούλιασαν. Πάνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο και έχουν τεράστιες ευθύνες σε όσα συμβαίνουν σήμερα γιατί έβαλαν πλάτη σε αυτά που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν».

Ο κ. Κουτσούμπας αποκάλυψε το σύνθημα στο οποίο θα βασιστεί η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ, «Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής».