X

Ο Καμμένος ζητά εξηγήσεις από τον Χαϊκάλη για την offshore

Αποδεικτικά στοιχεία θα ζητήσει ο Καμμένος για τα όσα υποστηρίζει ο Χαϊκάλης, ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα από την "έξοδο" του από τους ΑΝΕΛ.

Ant1news

Εξηγήσεις από τον Παύλο Χαϊκάλη για την offshore εταιρεία θα ζητήσει σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας του κόμματος Τέρενς Κουίκ.

Ο Παύλος Χαϊκάλης παραδέχθηκε χθες την ύπαρξη offshore εταιρίας με έδρα την Κύπρο, την οποία υποστήριξε ότι ίδρυσε προκειμένου να προστατέψει πνευματικά δικαιώματα που είχε ως ηθοποιός, την περίοδο που συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στη Μεγαλόνησο.  

Όπως είπε ο κ. Κουίκ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, «ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρ’ όλα αυτά και επειδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος του κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά».

«Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη» πρόσθεσε ο κ. Κουικ.

Ο κ. Κουίκ δεν διευκρίνισε τι είδους έγγραφα θα ζητηθούν. «Yποθέτω φορολογική δήλωση, πόθεν έσχες, το καταστατικό - ιδιοκτησιακό καθεστώς της κυπριακής εταιρίας...» είπε.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους», κατέληξε ο κ. Κουίκ.

Το κλίμα πάντως που επικρατεί για τον Παύλο Χαϊκάλη στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν είναι καθόλου καλό κι όπως εκτιμούν πηγές απο τους ΑΝΕΛ, ο Παύλος Χαϊκάλης βρίσκεται κοντά στην έξοδο του από το κόμμα.

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Παναγιώτη Νικολούδη εξαπέλυσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη, χαρακτηρίζοντάς τον "τουλάχιστον τραγικό".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης ήταν μεταξύ των 18 βουλευτών της ΝΔ που είχαν καταθέσει ερώτηση για την offshore εταιρεία προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους για θέματα Διαφάνειας υπουργούς, με κοινοποίηση στον Παύλο Χαϊκάλη.