X

Με τον Γερουλάνο η Φώφη στη Θεσσαλονίκη

Επαφές ενόψει ΔΕΘ θα έχει στη συμπρωτεύουσα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχοντας στον πλευρό της το πρώην «δεξι χέρι» του Γιώργου Παπανδρέου.

Ant1news

Λίγες ώρες μετά το ναυάγιο ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου για συνεργασία στις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει επαφές ενόψει της ΔΕΘ, έχοντας στο πλευρό της τον Παύλο Γερουλάνο.

Το πρώην δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου, είχε διαχωρίσει από την αρχή τη θέση του παραμένοντας στο ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησε και δεν εντάχθηκε στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ενώ πρόσφατα εκλέχθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία και τη γνώση του πρώην υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού από την πετυχημένη ενασχόληση του στον ιδιωτικό τομέα και γι αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του έχει αναθέσει την προετοιμασία και συγγραφή  του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξης.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους φορείς και να συμπεριλάβει κάθε θετική πρόταση στο πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη για την επόμενη μέρα και την έξοδο από την κρίση.

Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για το «ναυάγιο»

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, την Τετάρτη η Φώφη Γεννηματά συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γ. Παπανδρέου για να συνεννοηθούν τον τρόπο διεξαγωγής του διαλόγου μεταξύ των κομματικών επιτροπών.

Το ίδιο βράδυ το ΚΙΔΗΣΟ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία παρέθετε μια σειρά από όρους για να γίνει η συνεργασία, ενδεικτικό των διαφορετικών απόψεων μέσα στο ΚΙΔΗΣΟ.

Την Πέμπτη η κ. Γεννηματά έψαχνε τον κ. Παπανδρέου στο τηλέφωνο με τον οποίο κατάφερε να συνομιλήσει αργά το βράδυ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  είπε στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε την διάσπαση του Ιανουαρίου. Πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι στη μάχη για την χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου, κατά τους ίδιους κύκλους, ήταν αμφίθυμος. Γι’  αυτό και ΠΑΣΟΚ έβγαλε την δική του ανακοίνωση.

Δεν μπορούσαν, λένε στο ΠΑΣΟΚ, να σύρεται αυτή η κατάσταση ο χρόνος πιέζει και ούτε μπορούσαν να δεχθούν όρους ισότιμης συνεργασίας δηλαδή «θα κάναμε γάμο ξανά ενώ ήμασταν παντρεμένοι;» λένε συνεργάτες της κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι δεν μπήκε κανένας όρος για  προσωπικό αποκλεισμό του κ. Παπανδρέου.