X

Το βιογραφικό του Γιώργου Χουλιαράκη

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως ο «αθέατος ήρωας της διαπραγμάτευσης» αναλαμβάνει το καυτό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ant1news

Στις 13:00 το μεσημέρι θα ορκιστούν τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ροδόλφος Μορώνης ανακοίνωσε την σύνθεση της.

Νέος «τσάρος» της οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Χουλιαράκης, τον οποίο πολλοί έχουν αποκαλέσεις ως τον «αθέατο ήρωα της διαπραγμάτευσης», καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν.

Τον Φεβρουάριο άφησε το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια έγινε βασικό μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Πριν από τον διορισμό του στο Μάντσεστερ ως Jean Monnet Λέκτορας Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, δίδαξε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Απασχόληση του Πανεπιστημίου του Γουόρικ.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μακροοικονομία, οικονομική ιστορία, οικονομικά της απασχόλησης και οικονομικά των νομισματικών ενώσεων.