X

Χουλιαράκης: Ανέλαβα το ΥΠΟΙΚ για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος

«Είναι υπαρκτό πρόσωπο», είπε ο κ. Τσακαλώτος για τον Χουλιαράκη. Αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Ant1news



Τη συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας έθεσε ως στόχο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Αποδέχθηκα αυτήν τη θέση για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται και, παράλληλα, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στην οικονομία», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση ύφεσης, που «ελπίζουμε να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital contols».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κριθεί επιτυχής εάν οι βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβέρνησης είναι ίδιοι ή και μεγαλύτεροι από της προηγούμενης, ώστε να μπορέσει να κατανείμει το βάρος της προσαρμογής με δικαιότερο τρόπο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην «κρίσιμη συμβολή» του Ευκλείδη Τσακαλώτου τους τελευταίους δύο μήνες για την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην οικονομία.

Από πλευράς του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι «είναι μια συγκινητική στιγμή για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που φτάνει στο τέλος της. Κάναμε και καλά πράγματα και πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για το στίγμα του πώς είναι μια άλλη διακυβέρνηση». Ευχαρίστησε, δε, τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του νέου υπουργού.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε πεισματικά να απαντήσει, ενώ έκανε και χιούμορ όσον αφορά στο πρόσωπο του Γιώργου Χουλιαράκη.

«Είναι υπαρκτό πρόσωπο γιατί με ρώτησαν και αυτό πριν αν υπάρχει. Η πραγματικότητα καμιά φορά είναι πιο παράξενη και από τα μυθιστορήματα», τόνισε σχετικά.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής έδωσαν το "παρών" ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος συνεχίζει ως υπηρεσιακός, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.