X

Χαρίτσης: Μην αναζητάτε ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν!

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ απαντά στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση και πελατειακό σχεδιασμό.

Ant1news

«Ο κος Κωνσταντινόπουλος, πιστός στις παραδόσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, αναζητά ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν και επιχειρεί να συσκοτίσει εκείνες που πραγματικά υπάρχουν και αφορούν τον ίδιο. Ευθύνες κακοδιαχείρισης και πελατειακού σχεδιασμού του ΕΣΠΑ 2007‐2013. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δεκάδες έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ ή στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όλο το Γενάρη με αποκορύφωμα στις 23‐1‐2015, προπαραμονή των εκλογών. Προβλήματα και δυσλειτουργίες που προσπαθήσαμε όλο αυτό το διάστημα, με εντατική δουλειά να διορθώσουμε, με μοναδικό στόχο να μην χαθούν πόροι και να ολοκληρωθούν ομαλά τα προγράμματα», αναφέρει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Την Πέμπτη ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επί οκτώ μήνες δεν προχώρησε σε καμία απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ με κίνδυνο να χαθούν πόροι τριών δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013. Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος άφησε σαφείς αιχμές για τον Αλέξη Χαρίτση: «Στην πλέον κρίσιμη στιγμή παραιτείται ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ κ. Χαρίτσης, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του συνέβαλε έμπρακτα στην ακυβερνησία και στην χαρακτηριστική αδράνεια. Άλλωστε ως μέλος του κινήματος “Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω” ήταν συνεπής στις ιδέες του».

Ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει από την πλευρά του τα εξής:

  • Επί της ουσίας τα ζητήματα που αφορούν το ΕΣΠΑ απαντήθηκαν στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε, στις 26‐8‐2015, και αφορούσε τον απολογισμό των πεπραγμένων του Υπουργείου.
  • Το ισχυρό μήνυμα στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ που θα βγει από την κάλπη της 20ης Σεπτέμβρη, θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στο παλιό πολιτικό σύστημα.