X

ΣΥΡΙΖΑ: Συνδιάσκεψη εν μέσω παραιτήσεων

Αρχίζει σήμερα η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος.

Ant1news

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος η οποία διεξάγεται το Σαββατοκύριακο.

Στη συνδιάσκεψη, η οποία γίνεται εν μέσω μαζικών αποχωρήσεων στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας-Εκλογικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα “ισοδύναμα” μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονας του, οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. «Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει», τόνισε.

Στη λίστα των ηχηρών αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκε χθες ο πρώην εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέας Καρίτζης  αλλά και η Νάντια Βαλαβάνη η οποία ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα.

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιβεβαίωσε τη συνεργασία του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Βεβαίως θα συνεργαστούμε και θα συμπορευθούμε στις εκλογές με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό είναι σίγουρο. Η μορφή που θα πάρει αυτή η συμπόρευση θα ανακοινωθεί σύντομα», τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης  στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Στο μεταξύ, επιπλέον 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν την κοινή ανακοίνωση στήριξης που εκδόθηκε το πρωί της Παρασκευής και έφερε την υπογραφή 50 βουλευτών του κόμματος.

Στην ανακοίνωση διατυπώνουν, μεταξύ άλλων, τη θέση τους ότι απαιτείται «καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», ώστε να υπάρξει αλλαγή στη χώρα, με προτεραιότητες τον σχεδιασμό και την υλοποίηση άμεσα αντίμετρων για όσους πλήττονται από τα μέτρα, την πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και την επανεκκίνηση της οικονομίας.