X

Από ασφυξία πέθανε ο 15χρονος μετανάστης στη Σύμη

Νεκρός από ασφυξία βρέθηκε ο 15χρονος μετανάστης μέσα στη θαλαμηγό που καταδίωξε περιπολικό σκάφος της frontex. Τραυματίας ένας λιμενικός.

Ant1news



Ένας λιμενικός τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα κατά τη διάρκεια του σοβαρού επεισοδίου που σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σύμης μεταξύ δουλεμπόρων και λιμενικών, ενώ στο δουλεμπορικό, στο οποίο επέβαιναν τρεις διακινητές που μετέφεραν τουλάχιστον 60 παράτυπους μετανάστες, εντοπίστηκε νεκρός πιθανότατα από ασφυξία ένας 15χρονος μετανάστης.

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 15χρονος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το αρχηγείο του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό, περιπολικό σκάφος της frontex εντόπισε τη θαλαμηγό να κινείται ύποπτα και της ζήτησε να σταματήσει για έλεγχο. Αντ΄ αυτού η θαλαμηγός ανάπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και σύγκρουση με το σκάφος της frontex, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ένας λιμενικός.

Στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε η καταδίωξη μετέβη και ο λιμενάρχης της Σύμης με ιδιωτικό σκάφος, ενώ έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί και συλληφθεί οι τρεις διακινητές. Η θαλαμηγός μαζί με τους μετανάστες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.