X

Μάχη «στήθος με στήθος» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Oριακή διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ. Tα ποσοστά της Λαϊκής Ενότητας, η έκπληξη της Ένωσης Κεντρώων και αυτοί που μένουν εκτός. Δείτε τα αποτελέσματα επτά δημοσκοπήσεων.

Ant1news


Το εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό αποτυπώνουν επτά δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες 48 ώρες.

Κοινή συνισταμένη απο τα ευρήματα τους είναι ότι θα υπάρξει προεκλογικό "ντέρμπι" ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, το οποίο θα κριθεί στο νήμα της 20ης Σεπτεμβρίου, με την τελική έκβαση να καθορίζεται από μια μεγάλη ποικιλία παραγόντων, από την πολιτική και την οικονομία, μέχρι τα προβλήματα της παιδείας (με τα κενά στα σχολεία κτλ) και τα υπόλοιπα ζητήματα της καθημερινότητας.

Όπως προκύτπει απο την επισκόπηση των δημοσκοπήσεων, οι διαφορές μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι οριακές και εντός του εύρους του στατιστικού λάθους.

Απο τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα ευρήματα των ερευνών, πέραν της συντριπτικής πλειονότητας των ερωτώμενων που τάσσονται υπέρ της παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεχωρίζει η συσπείρωση των κομμάτων στην εκκίνηση του προεκλογικού αγώνα , με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ να ορίζεται πέριξ του 50% ενώ της Νέας Δημοκρατίας να κινείται γύρω στο 70%.

 

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό απο 22,2% ως 27,3% στην πρόθεση ψήφου, όμως με μικρή διαφορά απο την Νέα Δημοκρατία, η οποία κυμαίνεται από 1% ως 3,5%.



 

Ντέρμπι δείχνουν οι επτά δημοσκοπήσεις και για την σειρά των υπολοίπων κομμάτων, με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να φαίνεται πως άνετα θα μπει στην Βουλή, όπως και η αναμενόμενη "έκπληξη" αυτών των εκλογών, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. εκτός Βουλής θέτουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς μόνο σε δύο απο τις επτά πιάνουν οριακά το όριο του 3%.
 

Στον προεκλογικό στίβο το θερμόμετρο ανεβαίνει κάθε ημέρα και περισσότερο. Μιλώντας στην πανελλήνια σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε των επιλογών του στην επτάμηνη διακυβέρνηση, παραδεχόμενος ότι έκανε και λάθη, ενώ δήλωσε πρώτος στην μάχη που πρέπει να δοθεί για το μέλλον.

Σκληρή επίθεση προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε πολλά ψεύδη και άκυρες υποσχέσεις, εξαπέλυσε από την Χαλκίδα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την πίστη του ότι Το Ποτάμι θα είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό την επομένη των εκλογών εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε το πρωί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Διμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αποκλείοντας κάθε συνεργασία μεταξύ τους, αφού όπως τόνισε, στην εφημερίδα "Τα Νέα", το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν είναι «πλυντήριο για να ξεπλένει αμαρτίες».

Για μια χώρα που πρέπει να «χτιστεί από την αρχή» κάνει λόγο ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εφημερίδα "Χωνί".

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Μυτιλήνη, από όπου ξεκίνησε τις περιοδείες του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της Λαϊκής Ενότητας.

Τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα που όπως είπε προσπαθεί να αποδράσει από τις ευθύνες του έστρεψε η Φώφη Γεννηματά, η οποία απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης με το ΠΑΣΟΚ.

Με σημαία το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών κατέρχεται στις εκλογές η Χρυσή Αυγή, όπως τονίζει σε άρθρο του ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Η Χρυσή Αυγή, κατά τον κ. Μιχαλολιάκο, θα λάβει μέρος σε αυτές τις εκλογές με όλες της τις δυνάμεις, εκπροσωπώντας μία Ελλάδα που ακόμα αγωνίζεται, αντιστέκεται, μάχεται, ονειρεύεται.

Σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ανακοινώσουν την συνεργασία τους σε αυτές τις εκλογές, σε μια σύμπραξη στην οποία όμως διαφώνησαν σθεναρά ο Φώτης Κουβέλης και άλλα τριάντα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.­