X

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά την περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Μάχη για να κρατήσει τις φλόγες μακριά από τα σπίτια δίνει η πυροσβεστική.

Ant1news

Μαίνεται από το πρωί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Αγία Μαρίνα της Μυτιλήνης. Η πυροσβεστική εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενισχύει τις δυνάμεις της, επιστρατεύοντας στη μάχη για την κατάσβεση και άλλα 3 ελικόπτερα, από ένα που επιχειρούσε νωρίτερα.

Ενισχυμένα είναι και τα πεζοπόρα τμήματα που αποτελούνται από 34 άτομα, ενώ ένα πεζοπόρο τμήμα έχει φύγει από την Αθήνα προς ενίσχυση της προσπάθειας. Επιχειρούν επίσης 11 οχήματα, 26 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη. Κατοικημένες περιοχές δεν φαίνεται να απειλούνται, με τους άνδρες της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Η φωτιά, σύμφωνα με το lesvosnews.net ξεκίνησε στον αγροτικό  δρόμο ανάμεσα στην Αγία Μαρίνα και το Καγιάνι που οδηγεί στο γήπεδο της περιοχής και η έκτασή της είναι τόσο μεγάλη που οι καπνοί φαίνονται από το κέντρο της πόλης.