X

Αιχμές Μητρόπουλου για παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους εναντίον του

Όπως είπε, θα αποδείξει το πρωί της Δευτέρας στη Βουλή, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι δεν υπάρχει καμία σκιά σχετικά με τη φορολογική του υπόθεση.

Ant1news

Αιχμές για παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους εναντίον του άφησε ο Αλέξης Μητρόπουλος καλώντας παράλληλα τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Νικολούδη να ενημερώσει αν  και ποιο  στέλεχος της Κυβέρνησης παρενέβη προκειμένου να καταθέσει ο εισαγγελέας αίτημα για άρση της ασυλίας του για την υπόθεση φοροδιαφυγής, μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή.

«Δεν προδίδω τους φίλους μου, αλλά είμαι σκληρός όταν προσπαθούν να με σπιλώσουν» είπε στον ΣΚΑΙ ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες ότι θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητρόπουλος επικαλέστηκε σειρά δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων, καθώς και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, από τις οποίες– όπως αναφέρε- προκύπτει,  ότι η φορολογική του υπόθεση είναι «παραγεγραμμένη προ πολλών ετών», ενώ το πρόστιμο που του επιβλήθηκε «παραγεγραμμένο και κατ΄ουσίαν παράνομο, σχεδόν στο σύνολό του».

Ο κ. Μητροπουλος μίλησε για απόπειρα σπίλωσης και είπε ότι θα μιλήσει για το θέμα και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος. Πρόσθεσε ότι  στις 11 το πρωί της Δευτέρας στη Βουλή, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, θα μιλήσει και θα αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία σκιά σχετικά με τη φορολογική του υπόθεση, που φέρεται να είναι σε εκκρεμότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις  εναντίον του στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κατά της συμφωνίας, απάντησε ότι «θα έπρεπε να απορρίψω το τρίτο μνημόνιο, η καρδιά μου πήγαινε στο Όχι, αλλά η καρδιά μου οδήγησε σε μια ερμαφρόδιτη μεσοβέζικη στάση εντιμότητας».

«Είχα πρωτοκαταγγείλει ως απαράδεκτη τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, είχα παρέμβει κάνοντας κριτική και αρνούμενος να μπω στο κυβερνητικό σχήμα και σε υπερυπουργείο γιατί δεν είχαμε σχέδιο και μπαίναμε ως πρόβατα επί σφαγή» αποκάλυψε. «Ο Τσίπρας επένδυσε σε μένα» συμπλήρωσε  ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Θεώρησα καθήκον μου ως ο πολυγραφότερος πολιτικός για το μνημόνιο να είχα ξεχωριστή πρόταση στα ζητήματα για τους δανειστές κάτι που δεν ήξερε η διαπραγματευτική μας ομάδα δυστυχώς» πρόσθεσε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής.

Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι «το τρίτο μνημόνιο αγγίζει σχέδιο αριστερού Θατσερισμού» ο Αλέξης Μητρόπουλος αναγνώρισε ότι «ενδεχομένως να ενόχλησαν τις απόψεις μου κάνω την αυτοκριτική μου, άλλο αυτό άλλο να υφίσταμαι σχέδιο σπίλωσης».

Τι είπε στην πανελλαδική συνδιάσκεψη

Μιλώντας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητρόπουλος αφού ανέφερε οτι ίσως είναι η τελευταία του αναφορά στην ΚΕ του κόμμματος, ανέφερε ότι το απόγευμα της Τρίτης ο Παναγιώτης Νικολούδης του αποκάλυψε ότι «στέλεχος της κυβέρνησης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα για να πάει ο φάκελος αίτησης άρσης της ασυλίας μου στη Βουλή».  

«Το 2010 ο σύντροφος πρόεδρος με τίμησε χωρίς να το δικαιούμαι, όταν είχαν προηγηθεί οι διασπάσεις με Αλαβάνο και Κουβέλη. Με κάνατε μελος της ΚΕ του πολιτικού γραφείου. Θα εφαρμόσω ότι αποφασίσατε. Ξέρω οτι σας στεναχώρησα επειδή το "παρών" το δικαιολόγησα με σκληρές φράσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και μίλησα για πρόγραμμα αριστερού θατσερισμού» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος. 

«Βγήκα πρώτος στην περιφέρεια Αττικής από τις δικές σας ψήφους» συνέχισε «και τώρα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία. Η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολεμίσιμη και θέλω να πολεμήσω μαζί σας».

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή ο Σπίρτζης

Απάντηση στον Αλέξη Μητρόπουλο, που αναφέρθηκε ευθέως στο όνομά του, με αφορμή τα όσα κατήγγειλε για παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για την άρση της ασυλίας του, έδωσε το απόγευμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή ακούστηκε το όνομά μου θέλω να δηλώσω ότι ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ τόσο πάνω στο τραπέζι όσο και δημόσια με συγκεκριμένα συμφέροντα, με ΜΜΕ, με ανθρώπους που σπεκουλάριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους μας», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως «με την υπόθεση του συντρόφου μου δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε γνώση της υπόθεσης».

Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών Μητρόπουλου προχώρησε την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Νικολούδης.