X

"Αλέκα", η άγνωστη ..."φλέβα" του Βασίλη Λεβέντη

Είχε δοκιμάσει το... τραγούδι πριν γίνει πρόεδρος κόμματος. Είχε ερμηνεύσει ντουέτο με την Τζένη Λιέρη το «Αχόρταγη Αλέκα».

Ant1news

Από το πεντάγραμμο στην πολιτική.

Ο Βασίλης Λεβέντης μπορεί σήμερα να ηγείται του πολιτικού κόμματος «Ένωση Κεντρώων», ωστόσο αν πάμε 40 και πλέον χρόνια πίσω θα δούμε ότι δοκίμαζε την τύχη του σε άλλους χώρους που ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Λεβέντης μεσούσης της χούντας, το 1972, φοιτούσε στο Πολυτεχνείο έβγαλε ένα 45άρι δισκάκι, το οποίο δεν δίστασε-σύμφωνα με το iefimerida.gr-να το κυκλοφορήσει μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία, με το όνομα «Hellas Records».

 

Στη μια όψη του δίσκου εκείνου, ο 21χρονος τότε Βασίλης Λεβέντης, ερμηνεύει το γνωστό τα «Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι.

Στη δεύτερη όψη ερμηνεύει ντουέτο με την Τζένη Λιέρη, ένα τραγούδι με τον τίτλο «Αχόρταγη Αλέκα».

Οι στίχοι ήταν οι εξής:

«Κλείνει συμβόλαιο ο Χάρος με δυο λεβέντες που αγαπούν με πάθος την Αλέκα/ Γίνηκε η ζωή τους βάρος/ σαν καταλάβαν και οι δύο πώς αγαπούσαν την ίδια τη γυναίκα/ Σαν καταλάβαν και οι δύο πως αγαπούσαν την ίδια τη γυναίκα/ Αχόρταγη που είναι η Αλέκα/ αφού επήρε σε δύο άντρες την καρδιά/ Πόσο κακό τους έκανε/ Δεν είναι αυτή γυναίκα/ Αφού επήρε σε δύο άντρες την καρδιά».