X

Βούτσης: Τέλος το σταριλίκι στην Αριστερά

Δεν απέκλεισε ενδεχόμενες συνεργασίες πέραν των ΑΝΕΛ. Τι είπε για Λαφαζάνη, Μητρόπουλο και Ζωή.

Ant1news

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλα κόμματα, πέραν των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε εμμέσως ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, αποκλείοντας μόνο το σενάριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι είτε η αυτοδυναμία είτε μια νέα συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, απέφυγε όμως να απαντήσει στα συνεχή ερωτήματα αν αποκλείεται το ενδεχόμενο σύμπραξης και με άλλα κόμματα.

Μιλώντας στο Mega, o κ. Βούτσης έκανε λόγο για «λάθη τακτικής και εκτιμήσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση». «Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας», είπε  χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα μίλησε για «διάσπαση φίλων και συντρόφων», εκτίμησε ωστόσο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό αλλα το «να επανασυσπειρώσουμε το χώρο της νεολαίας, των φτωχοποιημένων νέων στρωμάτων, τους μεσαίους που υπέστησαν απομείωση εισοδημάτων ή αυτούς που έχουν μια αρνητική προσδοκία, από τον χώρο της αγροτιάς, τους συνταξιούχους».

Κατά τον κ. Βούτση, μετά την αποχώρηση των στελεχών από το κόμμα υπήρξε μια μεταβατική φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκλεισε το Σαββατοκύριακο με την πανελλαδική συνδιάσκεψη.

Για τον Αλέξη Μητρόπουλο ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν γνωρίζει αν πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής  θα είναι στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ωστόσο εξέφρασε ενόχληση για τη στάση του τους τελευταίους επτά μήνες. Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα ΜΜΕ από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «όλα θα τα κρίνει ο λαός» συμπληρώνοντας πως «τώρα φαίνεται πόσο αξιοπρεπής και ειλικρινής ήταν η στάση που πήραμε στις 19 Αυγούστου και είπαμε πάμε να διευκρινιστεί το τοπίο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και χωρίς να αναφέρει την κα Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Τέρμα, τουλάχιστον για την Αριστερά, το σταριλίκι. Oι προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες μέσα σε ένα κόμμα και σε ένα χώρο της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της κινηματικής αντίληψης, της ανιδιοτέλειας δεν κάνουν καθόλου καλό και έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις περισσότερους προέδρους ή εν δυνάμει προέδρους ή κατά φαντασίαν προέδρους μέσα σε έναν χώρο απ΄αυτούς που μπορείς να συντηρήσεις ως χώρος. Αυτά είναι διδάγματα που ιδιαίτερα για τον χώρο της Αριστεράς είναι επώδυνα».