X

Καμμένος: Η Ιστορία θα δείξει αν ο Βαρουφάκης ήταν συνεργός των δανειστών

Τι είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για την πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή και για την  υπόθεση με την offshore  του Παύλου Χαϊκάλη.

Ant1news

Υπονοούμενα για την στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην επτάμηνη διαπραγμάτευση άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε: «δεν ξέρω αν σε αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές είχαν και συνεργό τον Βαρουφάκη, θα δείξει η Ιστορία». Κατά τον ίδιο, το σχέδιο των δανειστών ήταν να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη για να γλιτώσουν από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Παράλληλα ο κ. Καμμένος τόνισε πως «αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα "όχι", το λέω ξεκάθαρα».

Αναφορικά με την στάση του κόμματός του υπέρ του τρίτου Μνημονίου, υποστήριξε ότι «δεν κοροϊδέψαμε τον λαό, είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της διάλυσης της χώρας ή του εθνικού δρόμου. Προτιμήσαμε να ρισκάρουμε τα κόμματά μας, τη φήμη μας, αλλά να μη σκοτώσουμε την Ελλάδα».

Τέλος, σε ότι αφορά την υπόθεση με την offshore του Παύλου Χαϊκάλη,  ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν πρόκειται να είναι κανείς υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ αν δεν διευκρινίσει τη θέση του», και πρόσθεσε ότι «δεν θα υπογράψω υποψηφιότητα Χαϊκάλη αν δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εύχομαι ότι θα το κάνει».