X

Μητρόπουλος: Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Θέλουν να με απαξιώσουν

«Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια», ανέφερε, προσθέτοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που τον παρακάλεσε να μπει στα ψηφοδέλτια.

Ant1news

Για «σχεδιασμένη και πρωτοφανή αθλιότητα» που στόχο έχει να τον πλήξει πολιτικά έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση φοροδιαφυγής. 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα, μίλησε ωστόσο, για αλληλουχία γεγονότων που οδηγούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής παρέθεσε στοιχεία στους δημοσιογράφους με ημερομηνίες και δικαστικές αποφάσεις για την φορολογική υπόθεση.

 «Δεν εισέπραξα εγώ το ποσό αλλά δυο δικηγόροι του γραφείου μου. Εγώ μεσολάβησα για να επαναπατρίσω τα χρήματα. Θλίβομαι, είπε που μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, επισπεύσθηκε η διαδικασία. Η άρση ασυλίας αφορά χαλκευμένο πόρισμα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι συνομίλησε με τον Παναγιώτη Νικολούδη, ωστόσο σημείωσε ότι δεν τον εγκαλεί και τον θεωρεί πολύ έντιμο.

«Υπάρχει μια προσπάθεια απαξίωσής μου. Δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είτε κάποιον σύντροφο μέσα από αυτή την σκευωρία να σπιλωθεί το όνομά μου. Μη με ρωτήσετε ποιοί θέλουν να με σπιλώσουν, όμως», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια. Γελάστηκαν κάποιοι αν νομίζουν ότι θα κάνω κάτι τέτοιο».

 «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του δημοσκοπήσεις που με βγάζουν πρώτο σε δημοφιλία και δεν έχει καμία ηθική βάση να με αποκλείσει»  είπε ο κ. Μητρόπουλος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που τον παρακάλεσε να μπει στα ψηφοδέλτια.

«Θεωρώ ότι δεν δικαιούμαι να κάνω δήλωση αποχώρησης. Αναμένω την κεντρική ηγεσία με τον Πρόεδρο. Περιμένω την δική του πολιτική ηγετική θέση» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος.