X

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έβαλε χέρι… στις τσέπες του ελληνικού λαού

Κατά μέτωπο επίθεση στον Τσίπρα από τον πρόεδρο της ΝΔ, στον οποίο καταλόγισε ότι αντί για τα μνημόνια «έσκισε» το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ant1news

Στην προεκλογική του ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πάτρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα όσο είχε πει προεκλογικά και στη συνέχεια αθέτησε ο κ. Τσίπρας επιχειρώντας ολομέτωπη επίθεση εναντίον του.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας, «έβαλε χέρι στις τσέπες του λαού» και υπενθύμισε πως από την πόλη της Πάτρας είχε υποσχεθεί προεκλογικά την κατάργηση τοτ ΕΝΦΙΑ.

Απαριθμώντας τις υποσχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης θύμισε:

Ο κ. Τσίπρας έλεγε «έχουμε δεσμευτεί ότι θα ελαφρύνουμε από τους φόρους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», έλεγε επίσης, «έχουμε δεσμευτεί ότι  θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε τις τραπεζικές συναλλαγές» κι αντ’ αυτού πετσόκοψε τις συντάξεις ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

 «Ο κ. Τσίπρας δεν κατάργησε, αλλά συνεχίζει τον ΕΝΦΙΑ. Τελικά, έσκισε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έφερε νέο Μνημόνιο», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε στην Ευρωζώνη.

Το ζητούμενο των εκλογών σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη είναι, οι πολίτες την Κυριακή των εκλογών να αποφασίσουν αν θα ψηφίσουν όπως πρέπει και κάλεσε τον ελληνικό λαό να κρίνει την πολιτική Τσίπρα – Καμμένου σε σχέση με αυτά που υπόσχονταν προεκλογικά.

 «Δεν προστάτευσε τις τραπεζικές συναλλαγές, αντίθετα έκλεισε τις τράπεζες, έφθασαν τη χώρα στα πρόθυρα του Grexit», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ακόμη πως οι καταθέτες, ανησυχώντας γι’ αυτά που έβλεπαν, απέσυραν από τις τράπεζες 50 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε η ανεργία άρχισε πάλι να μεγαλώνει και υπογράμμισε πως μόνο τον Ιούλιο χάθηκαν 16,5 χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ζήτημα επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι τα κύματα προσφύγων και παράνομων μεταναστών, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και ότι το  μόνο που έκανε ο κ. Τσιπρας είναι πως έκλεισε την Αμυγδαλέζα και άνοιξε τον Βοτανικό.  

Συνεχίζοντας την επίθεση του προς τον κ. Τσίπρα υπογράμμισε πως απέδειξε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του απέδειξε, απειρία και ανεπάρκεια, συνέπεια και αναξιοπιστία. Απέδειξε, λίγο πριν φύγει, αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία.

 «Από μένα θα ακούτε μόνο αλήθειες. Δεν πιστεύω ότι κυβερνιέται ένας τόπος με ψέματα», τόνισε επίσης, επαναλαμβάνοντας πως το στοίχημα της Ελλάδας μπορεί να το κερδίσει η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων.