X

Πλοίο με όπλα και εκρηκτικά εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί και κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού κατευθύνεται στη περιοχή για να εξετάσει το φορτίο.

Ant1news

Ένα φορτηγό πλοίο που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρει κοντέινερ με όπλα και εκρηκτικά, εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ιεράπετρας, 5 περίπου μίλια από το λιμάνι, στα νότια παράλια της Κρήτης.

Μετά από επιχείρηση των δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν φτάσει στην κατοχή τους, το πλοίο ακινητοποιήθηκε και αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πλοίο μεταφέρει σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλες ποσότητες όπλων και ενδεχομένως και εκρηκτικών. Κλιμάκιο των ειδικών δυνάμεων μεταβαίνει στην Ιεράπετρα για να ερευνηθεί εξονυχιστικά το φορτίο του πλοίου.

Το πλοίο έχει το όνομα «Haddad 1» και φέρει σημαία Βολιβίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1news τα όπλα που μετέφερε το πλοίο είχαν για προορισμό τη Λιβύη. Όλο το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου έχει συλληφθεί.

Το 60 μέτρων πλοίο κατευθύνεται σε άλλο λιμάνι του νησιού (Ηράκλειο ή Χανιά), καθώς το λιμάνι της Ιεράπετρας δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί πλοία τέτοιου μεγέθους.