X

Εμπλοκή με το debate των πολιτικών αρχηγών

Στις 10 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά έχει προγραμματίσει ομιλία στο Βελλίδειο ενώ το ΚΚΕ αρνείται να συμμετάσχει στην τηλεμαχία.

Ant1news


Σε θρίλερ εξελίσσεται η διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών παρά την συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για δύο τηλεμαχίες. Στις 10 Σεπτεμβρίου με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, και στις 14 του μηνός προσωπική μονομαχία Τσίπρα-Μεϊμαράκη.

Ωστόσο, οι διαφωνίες των άλλων κομμάτων καθιστούν, πλέον, πιο πιθανή μόνον την τηλεοπτική μονομαχία των δυο βασικών αντιπάλων. 

Η Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει προγραμματίσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου, αντιπρότεινε το debate με όλους του πολιτικούς αρχηγούς να γίνει στις 8 ή στις 9 του μηνός, ημερομηνίες  που δεν μπορεί, όμως, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα βρίσκεται στο Στρασβούργο. Από τη ΝΔ, πάντως, έδειξαν διάθεση να αλλάξει το πρόγραμμα του αν χρειαστεί.

Πρόβλημα είχε και ο Πάνος Καμμένος, για τις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά ακύρωσε την υποχρέωση που είχε προκειμένου να είναι παρών αν κλειδώσει η τηλεμαχία.

Και ενώ τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά, το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν συμφωνεί με την τηλεοπτική μονομαχία Τσίπρα-Μειμαράκη και δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς δεν προσφέρουν τίποτα οι παράλληλοι μονόλογοι.

Αντιθέτως, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες και θεωρεί πολύ σημαντικό το debate. Επιθυμεί, όμως,  ουσιαστική συζήτηση με απευθείας διάλογο των αρχηγών και όχι κουραστικούς μονολόγους.

Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη διαφωνεί με την τηλεμαχία των «2», λέει πως δεν γίνεται να γίνονται διαβουλεύσεις δια τηλεφώνου εκτός της διακομματικής και προτείνει να γίνουν θεματικά debate.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, όλα είναι ανοιχτά. To μόνο που έχει κλειδώσει είναι η μονομαχία Τσίπρα-Μειμαράκη, των δυο βασικών διεκδικητών της πρωτιάς.