X

«Άδειασε» τις προσδοκίες του Λαφαζάνη ο Γλέζος

Κατά της εξόδου από το ευρώ τάχθηκε ο Μανώλης Γλέζος, «αδειάζοντας» την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το σχόλιο της ΛΑΕ.

Ant1news



Κρύος ιδρώτας έλουσε τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας ακούγοντας τον Μανώλη Γλέζο να διαφωνεί ανοιχτά με τη βασική αρχή Λαφαζάνη για έξοδο από την ευρωζώνη και να δηλώνει ότι εάν δεν εξευρεθεί ένα modus vivendi, ο ίδιος θα ψηφίσει ΚΚΕ.

Κι ενώ όλοι θεωρούσαν βέβαιο ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θα ανακοίνωνε την εκλογική του συνεργασία με την Λαϊκή Ενότητα, εκείνος έκανε την έκπληξη και παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη, της Νάντιας Βαλαβάνη, του Κώστα Ήσυχου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως αν δεν γίνει κατορθωτός ο σχηματισμός πόλου που λέει ότι «ο λαός στην εξουσία», θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

«Όταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την ευρωζώνη, εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους... Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας, Είναι φανερό ότι είμαστε στο ευρώ. Αν πάμε στο εθνικό νόμισμα, τότε με την πρώτη δυσκολία θα τυπώσουμε νόμισμα και θα ανέβει ο πληθωρισμός. Το κοινό νόμισμα είναι ανασταλτικός παράγοντας του πληθωρισμού», είπε και ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί, αφού πρώτα ακουστούν οι απόψεις του και σεβαστούν την άμεση δημοκρατία.

Άσκησε ακόμη, κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη κυβέρνηση. «Δεν θα ήθελα να υπάρχει η διάσπαση ιδεών και θα ήθελα να είμαστε όλοι μαζί. Απηύθυνα έκκληση και ζήτησα ενότητα στα δίκαια του λαού. Θεωρώ ότι το μεταλλαχθέν κόμμα του Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού, ούτε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα ούτε στο δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ενιαίου κόμματος ακολούθησε την πολιτική των δανειστών», είπε.



Το σχόλιο της Λαϊκής Ενότητας

«Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Μ. Γλέζου σήμερα στην ΕΣΗΕΑ τόσο η αποχώρηση του Κ. Ήσυχου από την αίθουσα προκειμένου να παρευρεθεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στη βουλή, αλλά και η αποχώρηση του Δ. Στρατούλη προκειμένου να παρευρεθεί σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής συγκρότησης ψηφοδελτίων της Λαϊκής Ενότητας, ερμηνεύτηκαν λανθασμένα από ορισμένα ΜΜΕ, υπονοώντας ενδεχόμενο προβληματισμό για το περιεχόμενο της συνέντευξης», αναφέρει την ίδια ώρα η Λαική Ενότητα σε ανακοίνωσή της. 

«Κάθε άλλο. Όπως τόνισαν τα δυο στελέχη υπάρχει απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμός στον Μ. Γλέζο  όπου οι σκέψεις και οι διαπιστώσεις του πάντα είναι χρήσιμες για την αριστερά και τη δημοκρατία στον τόπο», προσθέτει.