X

Βαλαβάνη: Η ρύθμιση των 100 δόσεων βρίσκεται «στον αέρα»

Η κα. Βαλαβάνη ισχυρίστηκε πως είχε έτοιμο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, αλλά την σταμάτησε η κυβέρνηση.

Ant1news

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εξέφρασε τις ενστάσεις της για τις αλλαγές στα κριτήρια ένταξης στην ρύθμιση των 100 δόσεων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως μετά τις αλλαγές που ψηφίστηκαν οι δικαιούχοι θα είναι πλέον λιγότεροι από 100.000 χιλιάδες.

«Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας δικαίου και πρόβλημα αναλογικότητας», σχολίασε η κα. Βαλαβάνη κάνοντας λόγο για συνταγματικά προβλήματα και συμπλήρωσε πως η τρόικα δεν ήθελε καν να δοθεί παράταση για ένταξη στην ρύθμιση.

Η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα αναφέρθηκε και στο θέμα της επιβολής επιτοκίου 5% ακόμα και για οφειλέτες που τα χρέη τους ανέρχονται ως και 5.000 ευρώ ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτική στην αλλαγή που τινάζει στον «αέρα» όπως λέει την ρύθμιση, αυτήν βάση της οποίας ο δικαιούχος χάνει το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση εάν αποκτήσει νέα χρέη.

Ερωτηθείσα η κα. Βαλαβάνη, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε στο MEGA,για το θέμα των αντικειμενικών αξιών, δεν παρέλειψε να «καρφώσει» τους παλιούς συντρόφους της, αποκαλύπτωντας πως, «το είχαμε έτοιμο το νομοσχέδιο, αλλά μας σταμάτησε η κυβέρνηση…».