X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Υποδεχόμαστε την πρώτη εβδομάδα του φθινοπώρου με πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις…

Ant1news

Μην το βάζετε κάτω! Η περίοδος της ξενοιασιάς, της χαλάρωσης, της ξεκούρασης, των ηλιόλουστων διακοπών για τους περισσότερους μπορεί να αποτελούν παρελθόν, ωστόσο το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών για να «διασκεδάσει» τη μελαγχολία της επιστροφής. Διαλέξτε παρέα και μία από τις παρακάτω προτάσεις και κάντε «δώρο» στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης!

ΣΙΝΕΜΑ

 

«Τα μυαλά που κουβαλάς», «We are your friends», «Φάλσταφ», «Το χάρισμα», «The Transporter Refueled», «Σκλάβα της αγάπης», «Τρελό θηριοτροφείο: Η νέα γενιά» οι ταινίες που προβάλλονται στους κινημαγογράφους.

ΘΕΑΤΡΟ

Αίας του Σοφοκλή στο Ηρώδειο

 

Ο Ν. Κουρής ερμηνεύει το ρόλο του αιματοβαμμένου πολεμιστή και ο Β. Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί τον «Αίαντα» του Σοφοκλή, έχοντας εξασφαλίσει έναν εξαιρετικό θίασο: Μ. Πρωτόπαππα, Γ. Περλέγκας, Γ. Τσορτέκης, Π. Δεντάκης κ.ά.

ΧΟΡΟΣ

Κεραμεικός Υπαίθριο Swing Party στον Πεζόδρομο της Ερμού   

 

Υπαίθριο Swing Party ξανά στον Πεζόδρομο της Ερμού

Παίρνουμε τους δρόμους και ξεσηκώνουμε την πόλη για χορό! Η ομάδα που εδώ και χρόνια ξεκίνησε και καθιέρωσε τα υπαίθρια Swing πάρτι στην Αθήνα, ξαναβγαίνει στους δρόμους και δίνουμε κέφι και ζωντάνια στην πόλη χορεύοντας.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να χορέψουμε μαζί κάτω απ' τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας και να διαδώσουμε την αγάπη μας για αυτόν τον χορό και τη μουσική.

Ακόμα και αν δεν ξέρεις να χορεύεις, μη διστάσεις: Έλα να δεις πώς χορεύεται το swing και μη φοβηθείς να "τσιμπήσεις" κάποιον από την ομάδα για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Δύο συναυλίες που δεν χάνουμε με τίποτα αυτή την εβδομάδα

Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Θέατρο Βράχων

 

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη κλείνει τον κύκλο των φετινών της παραστάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο με μια μεγάλη συναυλία στο αγαπημένο της Θέατρο Βράχων.

Με το πραγματικά σπουδαίο της ρεπορτόριο, αλλά και τραγούδια από την τελευταία της δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «9 +1 Ιστορίες», η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφει στους Βράχους και υπόσχεται μια συναυλία-γιορτή, μια συναυλία γεμάτη από τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει, είτε φωναχτά είτε ήσυχα, στις πιο δικές μας στιγμές.

Μαζί της οι: Νίκος Ξυδάκης,  Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θέμης Καραμουρατίδης, Στάθης Δρογώσης.

Jon Spencer Blues Explosion: Η μπάντα που κρατά το rock n' roll ζωντανό.

 

Οι JON SPENCER BLUES EXPLOSION, ήτοι το Νεοϋορκέζικο τρίο των Jon Spencer, Judah Bauer και Russell Simins, επιστρέφουν στην Ελλάδα με 25 χρόνια πορείας, νέο άλμπουμ (“Freedom Tower - No Wave Dance Party 2015”) και μουσική επηρεασμένη από τα blues, το punk και το garage, ως τη soul και το hip hop.

Οι Jon Spencer Blues Explosion εμφανίζονται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στο Principal Club Theater και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο Gagarin 205 μαζί με τους BLML.

ΠΑΙΔΙ

Μια κάμπια πολύ πεινασμένη στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

 

Το Σάββατο, 5/9 στις 16:00 ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Ελάτε να γνωρίσουμε μια πολύ πεινασμένη κάμπια. Θα παίξουμε μαζί της, θα χορέψουμε και φυσικά θα κάνουμε πολλές κατασκευές.

Ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά από 2 έως 5 ετών, βασισμένο στο παραμύθι "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη", του γνωστού εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Eric

ΤΑΞΙΔΙ

Πήλιο γιατί είναι… παντός καιρού

 

Το Πήλιο είναι η απάντηση στο γνωστό ερώτημα Βουνό ή Θάλασσα; Και τα δύο σε μια τοποθεσία μοναδική.

Με... δυνατά εποχιακά χαρτιά την αρχοντική Μακρινίτσα και την κοσμοπολίτισσα Πορταριά, το βουνό των Κενταύρων δεν θα δυσκολευτεί να σας κάνει πιστούς επισκέπτες του!

Ένας περίπατος στα μονοπάτια της Πορταριάς το ηλιοβασίλεμα θα σας μαγέψει. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια λιθόστρωτα και αγροτικά εντός και εκτός των ορίων του χωριού, διαδρομές μέσα από τις οποίες θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και μοναστήρια, πέτρινες βρυσούλες και παλιά ξωκλήσια βυζαντινής και νεώτερης ιστορικής σημασίας.

Στην Πορταριά επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, «χαθείτε» στο λαβύρινθο των γραφικών καλντεριμιών, ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού και απολαύστε ντόπιες λιχουδιές στα ταβερνάκια που είναι σκορπισμένα στην πλατεία.

Μόλις δέκα λεπτά μακριά, με αυτοκίνητο, βρίσκεται η γραφική Μακρινίτσα, όπου τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια κερδίζουν τον θαυμασμό! Στην πλατεία του χωριού μπορείτε να απολαύσετε το καφεδάκι σας, με θέα όλο τον Βόλο!

 Άξιες επισκέψεως και οι μεταβυζαντινές εκκλησίες αλλά και ο μεσαιωνικός Πύργος του Σκοτεινιώτη, στην Κουκουράβα, την κάτω συνοικία της Μακρινίτσας.