X

Αποδοκιμάστηκαν Αβραμόπουλος και Τίμερμαν στην Κω (Βίντεο)

Στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξέσπασαν την οργή τους οι κάτοικοι της Κω, οι οποίοι τους επιτέθηκαν φραστικά κατά την άφιξή τους στο νησί.

Ant1news

Στο Δημαρχείο της Κω έφτασαν λίγο πριν τις 10 ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώτος Αντιπρόεδρός της Φρανς Τίμερμαν.

Οι δύο άνδρες μετέβησαν στο νησί για να συζητηθούν λύσεις για το μείζον πρόβλημα των προσφυγικών ροών που δέχεται η Κως τους τελευταίους μήνες.

Έξω από το δημαρχείο όμως, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες κάτοικοι του νησιού, που μόλις τους είδαν άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν. Το ίδιο έκαναν και οι περαστικοί από το σημείο, οι οποίοι σταμάτησαν με τα αυτοκίνητά τους για το λόγο αυτόν.

«Προδότες να φύγετε από εδώ» φώναζε το πλήθος. «Δοσίλογοι έχετε καταστρέψει τη χώρα» άκουσε ο κ.Αβραμόπουλος, τη στιγμή που έμπαινε στο δημαρχείο, ενώ επιτάχυνε το βήμα του και σάστισε όταν ένας από τους συγκεντρωμένους του είπε: «Έχουμε 7.000 κυνηγετικές καραμπίνες».

Το Δημαρχείο του νησιού έχει μετατραπεί σε φρούριο, αφού και λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση ο Πάνος Καμμένος, που επισκέφτηκε την Κω ως Υπουργός Άμυνας.

Στη σύσκεψη που εξελίσσεται στο δημαρχείο συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζαλάς, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και ο δήμαρχος Κω με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκτιλύχθηκαν σοβαρά επεισόδια, όταν από τις 10.000 πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και μέρες στο λιμάνι του νησιού, εκατοντάδες άρχισαν να διαμαρτύρονται φωνάζοντας «Αθήνα, Αθήνα», θέλοντας να μπουν σε κάποιο πλοίο για να φύγουν. Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το λιμάνι εκκενώθηκε και οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο χώρο.