X

Τραγωδία: Τρεις νεκροί από την φωτιά στο ψυχιατρείο στο Δαφνί

Πρόκειται για τρόφιμους που ξεψύχησαν στα κρεβάτια τους. Άλλοι δύο ασθενείς βαριά τραυματισμένοι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ημιώροφο του κτιρίου.

Ant1news

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πτέρυγα του ψυχιατρικού νοσοκομείου στο Δαφνί.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ημιώροφο του κτιρίου, καίγοντας σεντόνια και στρώματα, ωστόσο δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο κτίριο της ψυχιατρικής κλινικής. Όπως έγινε γνωστό την φωτιά έβαλε άλλος τρόφιμος του Ψυχιατρείου.

Στον ημιώροφο όπου ξέσπασε η φωτιά υπήρχαν γραφεία νοσηλευτών και δωμάτια με ασθενείς. Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έσπευσαν 33 πυροσβέστες, με 11 οχήματα.

 

Μία ομάδα έπεσε στην μάχη με την φωτιά και μία άλλη άρχισε έρευνα σε όλους τους χώρους που είχαν καλυφθεί απο πυκνούς καπνούς. Σύμφωνα με μαρτύριες, οι πυροσβέστες έσπασαν τζάμια για να μπουν στο κτίριο.

Στην διάρκεια της αναζήτησης, εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις τρόφιμοι, ενώ άλλοι δύο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες- βαριά τραυματισμένοι. Για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των τριών ασθενών ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος, διέταξε Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Ταυτόχρονα, συγκρότησε Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.