X

Προβάδισμα της ΝΔ και σε δεύτερη δημοσκόπηση

Αρνητικά κρίνει την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η συντριπτική πλειοψηφία (72%) των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ant1news


Στη θέση του οδηγού στην προεκλογική κούρσα βάζει τη Νέα Δημοκρατία και η δημοσκόπηση της Metron Analysis, για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" μετά από αυτήν της GPO. 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24% έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση ανέβηκε το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,1%, Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με 4%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και ΑΝΕΛ με 2%. Στο 11,3% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 

Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται: στο 30,4% για τη ΝΔ, στο 29,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 6,5% για ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή , στο 6% για το Ποτάμι, στο 5,1 % για την Ένωση Κεντρώων, και στο 4,3% για την Λαϊκή Ενότητα.

 

 

«Γαλάζια» πρωτιά καταγράφεται και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκη συγκεντρώνει την προτίμηση του 47% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας του 43%.

Ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με 41%, η Φώφη Γεννηματά με 33%, ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 23%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 17% και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10 %.

 

Αρνητικά αξιολογεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 73%, θετικά το 22% ενώ ούτε θετικά ούτε αρνητικά το 4%.

  

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (80%) τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ.