X

ΕΔΕ για τους τρεις νεκρούς στο Δαφνί

Έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των τριών ασθενών, που έχασαν τις ζωές τους από φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στο νοσοκομείο.

Ant1news

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί, διέταξε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος. Την ίδια στιγμή, συγκρότησε Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Οι τρεις ασθενείς πέθαναν μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε στρώματα που βρίσκονταν στο υπόγειο πτέρυγας του νοσοκομείου.

Πληροφορίες θέλουν ασθενή να προκάλεσε τη φωτιά, ο οποίος ωστόσο, δεν συνδέεται με το θανάσιμο τραυματισμό τροφίμου προ τριών μηνών. Χαρακτηρίζεται όμως, περιστατικό «βαρύ» με «εξαιρετικά επικίνδυνη κι επιθετική συμπεριφορά».

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 14:30 κι έσπευσε στο Δαφνί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στο κτήριο της κλινικής.

Τα δέκα οχήματα με τους 33 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, για να διαπιστώσουν ότι η φωτιά έχει ήδη σβήσει. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής απομάκρυναν από το κτήριο, που ήταν γεμάτο με καπνό, τους ασθενείς και σύντομα διαπίστωσαν ότι στο κτήριο υπήρχαν τρεις νεκροί άνθρωποι και ακόμα δύο σε κακή κατάσταση, που έχριζε νοσηλείας.

Τα θύματα είχαν χάσει τη ζωή τους, προφανώς από ασφυξία που τους προκάλεσαν οι αναθυμιάσεις από τη φωτιά.

Διαπιστώθηκε από τους πυροσβέστες ότι η φωτιά είχε ξεκινήσει, κάτω από άγνωστες συνθήκες, από ένα στρώμα κρεβατιού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτήριο στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, το κτήριο 7, ήταν αυτό στο οποίο νοσηλεύονται ασθενείς με βαριά ψυχιατρικά προβλήματα.

Από τους δύο τραυματίες ο ένας νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Αττικού νοσοκομείου και ο δεύτερος στο Σωτηρία, ενώ οι υπόλοιποι 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν στο κτήριο 7 βρίσκονται στην παθολογική μονάδα του Δαφνιού.