X

Θεοδωράκης: Στις 21 Σεπτεμβρίου πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύση

Θα πάμε ακόμη και με τον «διάολο» αν δεσμευτεί ότι θα υπηρετήσει τις βασικές προτεραιότητες της πατρίδας.

Ant1news

«Εμείς δεν λέμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. Λέμε ότι η χώρα έχει 10 προτεραιότητες. Άρα όποιος και να είναι πρώτος, και ο διάβολος ακόμη, εμείς θα πάμε με αυτό το χαρτί των 10 προτεραιοτήτων και αν δεσμευτεί ότι αυτά τα 10 πράγματα θα τα υπηρετήσει είμαι υποχρεωμένος να τον βοηθήσω» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μία λύση για τη χώρα. 21 του μηνός όλοι μαζί να βρούμε μια λύση και να μην δώσουμε μία… και ρίξουμε τη χώρα στον γκρεμό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναγνώρισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε τελικά την στροφή επιλέγοντας το καλό της πατρίδας, αλλά όπως επεσήμανε το έπραξε «την τελευταία στιγμή, μετά από παλινωδίες» για να προσθέσει ότι «εμείς αυτό δεν το εκμεταλλευτήκαμε».

Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών και προς τα πού κλίνει ο ίδιος για το Ποτάμι, ο κύριος Θεοδωράκης δήλωσε, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ:

Δεν έχω καταλάβει την ένσταση του Αλέξη Τσίπρα σε αυτό που λέει το Ποτάμι. Δηλαδή αν κερδίσει ο κύριος Μεϊμαράκης μπορεί να πει ο Τσίπρας δεν σε βοηθάω και πάμε σε εκλογές ή το αντίστροφο;

Ο κόσμος θέλει να λυθεί επιτέλους η οικονομική εκκρεμότητα. Η χώρα έχει χάσει την μισή αξία της. Αυτό από την άλλη είναι και μια επενδυτική ευκαιρία, που θα προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις.

Να είμαστε σίγουροι και να μην αποκλείει ο ένας τον άλλον, ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση.

Εμείς δεν λέμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. Λέμε ότι η χώρα έχει 10 προτεραιότητες. Άρα όποιος και να είναι πρώτος, και ο διάβολος ακόμη, εμείς θα πάμε με αυτό το χαρτί των 10 προτεραιοτήτων και αν δεσμευτεί ότι αυτά τα 10 πράγματα θα τα υπηρετήσει είμαι υποχρεωμένος να τον βοηθήσω.

Για την "χημεία" μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σημείωσε:

Για να μην τα διαγράφουμε και όλα, το τελευταίο καιρό αποκτήθηκε μία πολιτική επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και είναι θετικό. Αλλά ο ενικός, το "Αλέξη" και "Βαγγέλη" δεν είναι αρκετό. 

«Εμείς ζητάμε, επειδή τους 2 μεγάλους μονομάχους τους γνωρίσαμε, να τους ψαλιδίσουμε, να κόψουμε λίγο τα φτερά μας για να μπει το Ποτάμι ως νέος παίκτης», δήλωσε αναφορικά με τους εκλογικούς στόχους του κόμματός του και προσέθεσε, «Όταν είχαμε αρχίσει και λέγαμε πρώτοι τα "ναι" -  ήμουν ο πρώτος που είπα "φέρτε μια συμφωνία να την υπογράψουμε" - παραξενεύτηκαν πολλοί αλλά μετά μας ακολούθησαν όλοι γιατί αυτό ήταν το πατριωτικά σωστό».